Gespot

Sqillzer: Test kennis & vaardigheden van online professionals

0

In de online wereld is alles meetbaar, behalve het niveau van de mensen die erin werkzaam zijn. Met online testomgeving Sqillzer kun je de vaardigheden en kennis van online professionals (bijvoorbeeld sollicitanten) meten. Robert Smit, founding partner bij Sqillzer, vertelt over de tool.

Wat is het?

"Sqillzer is de eerste online testomgeving, waarmee je online professionals effectief en objectief kunt testen op hun kennis-, inzicht- en toepassingsniveau. Werkgevers kunnen heel gericht een test samenstellen voor een specifieke functie. Je kunt kiezen uit type onderwerpen, niveau en type vragen om vervolgens via een uitgebreide rapportage te weten waar de kandidaat staat.

Sqillzer is een ideale tool voor sollicitatietrajecten of voor het houden van een audit. Kunnen de ambities en doelstellingen gerealiseerd worden met het huidige team of ontbreken de juiste online specialisten? Of moeten medewerkers misschien bijgeschoold of opgeleid worden? Op basis van testen kan een afdeling qua samenstelling worden gewijzigd of versterkt."

Waarom dit initiatief?

"Vanuit mijn recruitmentachtergrond kwam ik steeds meer mensen tegen die zichzelf online professional noemden, daarbij merkte ik ook dat het door de snelle ontwikkelingen in het vakgebied het bedrijven steeds lastiger werd om te bepalen of ze met een sollicitant inhoudelijk ook de beste kandidaat in huis hadden. Dit gegeven was de basis om ruim een jaar geleden te starten met het opzetten van Sqillzer.

Als bedrijf is het nu meer dan ooit belangrijk te weten waar je medewerkers staan op het gebied van parate kennis en inzicht binnen het online vakgebied. Niet alleen om hun eigen ontwikkeling te monitoren, maar ook om inzicht te krijgen in of het niveau nog aansluit op de koers die de organisatie vaart.

Ook bij sollicitatietrajecten is het juist nu belangrijk om sollicitanten effectief en efficiënt te beoordelen op hun geschiktheid voor een specifieke positie. Alleen het voeren van sollicitatiegesprekken is hierbij vaak niet genoeg."

Hoe werkt het?

"Maak een account aan en je kunt direct starten met het samenstellen van een test. Sqillzer heeft hiervoor een unieke database met meer dan 1.000 multiplechoicevragen gericht op verschillende online middelen in diverse moeilijkheidsgradaties.

Via de Sqillzer wizard bepaal je zelf de onderwerpen, het niveau en de type vragen die terug moeten komen in de test en de rapportage. Voor alle tests geldt dat je direct een rapportage ontvangt, nadat de deelnemer de test heeft afgerond."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De overgrote meerderheid van mensen in de online industrie heeft zichzelf benoemd tot 'Online Professional' (bron: Linkedin). Onduidelijk is welke maatstaf ze hiervoor nemen.
Het geheim van Sqillzer zit in de grote database met ruim 1.000 multiplechoicevragen, die is samengesteld door Sqillzer, met behulp van een groep onafhankelijke online specialisten. Deze database wordt continue up-to-date gehouden door de Raad ter Verificatie.

Sqillzer geeft geen oordeel of aanbeveling over het resultaat, wel gaan we op termijn een benchmark geven door het gemiddeld behaalde resultaat kenbaar te maken, naast de resultaat van de deelnemer.

Bij de soft launch zijn een tiental bedrijven gestart met het gebruiken van de testen op uitnodiging van Sqillzer. De feedback is zeer positief: "Eindelijk een tool om mensen op inhoud te kunnen beoordelen". Sqillzer is in Nederland gelanceerd maar zal in de nabije toekomst ook in het buitenland beschikbaar komen.Diverse grote en kleinere partijen zijn na de lancering meteen aan de slag gegaan met het inzetten van de Sqillzer-testen.

Voor een enkele test betaal je tussen de €149 en €249, afhankelijk van welke productvouchers je afneemt. Als je meer vouchers afneemt, wordt de prijs per test automatisch lager. Ook kun je een jaarabonnement afsluiten vanaf €999 per maand."

Wie is er bij betrokken?

"Sqillzer is een initiatief van mijzelf, Robert Smit (Founding Partner Mediaflex Recruitment & Training), Dennis Kramer (Interim Online Marketeer) & Martijn Smit (Webbouwer/Projectmanager)."

Bron:   Sqillzer