Gespot

Statfetch: Al je affiliate- & publisherinkomsten in één overzicht

0

Met Statfetch worden al je inkomsten die je verdient als affiliate-marketeer of ad publisher samengevoegd in één overzichtelijk dashboard. Het is hierdoor niet meer nodig om bij affiliate-netwerken, websites en apps in te loggen om in één overzicht te bekijken wat je totale online inkomsten zijn. Bo Pennings, initiatiefnemer van Statfetch, vertelt.

Wat is het?

“Statfetch is een online applicatie  waarmee jeal je inkomsten als affiliate marketeer, internetmarketeer of ad publisher kunt samenvoegen. In het dashboard kun je in een handomdraai al je bestaande websites, webshops en internetmarketinggerelateerde producten koppelen aan affiliate netwerken en ad publisher-netwerken. Met één druk op de knop worden al je inkomsten ingeladen in je Statfetch-dashboard en kun je in één oogopslag alle inkomsten die je hebt gegenereerd met je websites en webshops vergelijken en analyseren.”

 

Waarom dit initiatief?

“Het begon met één simpele website waarop ik Adsense-advertenties plaatste, om te zien je daadwerkelijk geld kunt verdienen met websites. Vervolgens groeide mijn online portfolio al snel uit naar meerdere websites, waarbij ik middelen als  affiliate banners, Adsense advertenties en uitgebreide XML-feeds voor webshops heb ingezet om online inkomsten te genereren. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik geen duidelijk overzicht had van alle inkomsten die ik op dat moment genereerde en dat het een tijdrovende taak begon te worden om deze inkomsten in kaart te brengen. Dit moet sneller en beter kunnen, was wat ik dacht en ik besloot deze gedachten om te zetten in Statfetch.”

Hoe werkt het?

“Het is erg simpel: maak een account op de website en begin met het toevoegen van je eerste website en affiliate-netwerk (of ad publisher-netwerk) aan je Statfetch-dashboard. Nadat de eerste koppeling is aangemaakt, worden direct alle historische inkomensstatistieken ingeladen in je dashboard. Voeg vervolgens stap voor stap al je bestaande websites, webshops en online producten toe en begin met het vergelijken en analyseren binnen het gebruiksvriendelijke dashboard.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Statfetch is in juli 2014 voor de Nederlandse markt gelanceerd en zal in de nabije toekomst ook worden gelanceerd voor de Amerikaanse markt. Op dit moment is het mogelijk om Google Adsense, Clickbank, Zanox, Daisycon, Commission Junction, Criteo, Paypro, Tradedoubler, Tradetracker en Affilinet te koppelen aan je websites en webshops binnen het Statfetch-dashboard.

In de nabije toekomst zullen deze worden uitgebreid met onderstaande netwerken (wanneer er een affiliate netwerk of ad publisher netwerk ontbreekt, kun je dit aangeven, zodat bekeken kan worden of het mogelijk is om deze toe te voegen): Affiliate Window, Amazon, Avantlink, Doubleclick, JVZoo, Linkshare, PayPal, Share a sale en Bol.com.”

Wie is er bij betrokken?

“Statfetch is een initiatief van mij en Leroy Wubbels. Na maanden uitvoerig onderzoek en talloze uren overleg zijn wij vervolgens gestart met de realisatie van Statfetch. Op dit moment zijn wij continu op zoek naar nieuwe behoeftes en nieuwe kansen om verder te blijven ontwikkelen, zodat we voor elke affiliate-marketeer en internetmarketeer optimale software kunnen blijven bieden. Het laatste wat we gaan doen, is stil zitten!”