Gespot

Stepout-app: Ontdek wie jou leuk vindt & ontmoet nieuwe mensen

0

Stepout biedt je een manier om nieuwe mensen in je buurt te leren kennen. Als je iemand leuk vindt, komt hij of zij dat alleen te weten als hij of zij jou ook leuk vindt. Door de beschikbaarheid in 38 talen en 200 landen biedt Stepout deze dienst aan een wereldwijd publiek. Het aantal gebruikers groeit met 5000 per dag. Sarah Vandeweghe, PR Executive bij Stepout, vertelt.

Wat is het?

“Stepout is een multiplatform-applicatie om nieuwe mensen in de buurt te leren kennen. Als je iemand leuk vindt op Stepout, komt hij of zij dat alleen te weten als hij of zij jou ook leuk vindt. Leden worden enkel met elkaar in contact gebracht als de interesse wederzijds is. Stepout is beschikbaar in 38 talen en in 200 landen.”

Waarom dit initiatief?

“Online nieuwe mensen leren kennen kan een intimiderende ervaring zijn voor sommigen. Aangezien niemand op Stepout te weten zal komen dat je hen leuk vindt tenzij zij jou ook leuk vinden, is dat initiële gevoel van blootstelling volledig weg. We willen de anonieme, meer toegankelijke aanpak van Stepout om nieuwe mensen te ontmoeten, hiermee aan een wereldwijd publiek aanbieden.”

Hoe werkt het?

“Vind anoniem mensen leuk. Als iemand jou ook leuk vindt is er een match en kan je beginnen te chatten. Stepout is makkelijk te gebruiken. Na het downloaden van de applicatie kan je met één klik registreren op Stepout via je Facebook-account. Je kan meteen starten met het leuk vinden van mensen, door naar rechts of links te swipen.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De bètaversie hebben we in december 2013 gelanceerd. De officiële launch vond plaats in februari 2013. Stepout is uiteraard nog altijd ‘work in progress’, maar we zien al een gestage groei van onze userbase. We trekken momenteel ongeveer 5000 nieuwe gebruikers per dag aan. Wat onze ambities betreft, hopen we op een miljoen registraties eind dit jaar.”

Wie is er bij betrokken?

“Stepout werd ontwikkeld door Massive Media, het bedrijf achter de populaire online platforms Netlog en Twoo.”