Gespot

StudentenWerk-app: Zet jezelf realtime op de hotlist van recruiters

0

StudentenWerk, Nederlands grootste uitzendbureau voor studenten, starters en young professionals, heeft de Bijbaan-app gelanceerd. Jongeren kunnen dankzij de functionaliteiten van de app (o.a. hotlist en PlanManager) vaker aan het werk. Rogier Thewessen, de oprichter van StudentenWerk, vertelt over deze nieuwe app.

Wat is het?

“Met de StudentenWerk App kunnen jongeren hun vrije dag direct omzetten in harde euro’s. Met de app voor smartphone en tablets kunnen studenten zichzelf realtime inroosteren op momenten dat ze beschikbaar zijn. Ook last minute dus. Hierdoor kunnen ze direct aan de slag op dagen dat ze bijvoorbeeld onverwachts beschikbaar zijn.”

Waarom dit initiatief?

“Het overkomt iedereen wel eens; je had plannen, maar opeens gaan die niet door. Een afspraak wordt afgezegd, je vlucht wordt geannuleerd, een college of training valt uit. In deze tijden van crisis is het toch mooi als je die verloren uurtjes direct kunt omzetten in euro’s.”

Hoe werkt het?

“De StudentenWerk App bevat een zogenaamde hotlist-button. Jongeren die staan ingeschreven bij StudentenWerk kunnen deze knop aanzetten als zij zijn ingelogd via de app. Daarmee plaatsen ze zichzelf op de hotlist van de recruiter. Recruiters kunnen dus realtime zien of kandidaten beschikbaar zijn en ze gelijk inhuren voor een opdracht. Als ze snel iemand nodig hebben, kan die persoon dezelfde dag nog aan het werk. Goed voor de kandidaat én voor de werkgever, zeker in deze economisch moeilijke tijden.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De smartphone is een heel belangrijk medium, dat nog steeds aan invloed wint. Jongeren doen alles al via hun mobiel, daar springen wij op in met een mobiele app die echte toegevoegde waarde heeft voor hun werkend bestaan. Via de app kunnen kandidaten ook hun beschikbaarheid voor de langere termijn doorgeven, hun gemaakte uren declareren en zien of de uren al verwerkt zijn. Online zoeken naar vacatures en direct solliciteren is uiteraard ook mogelijk via de app.”

Wie is er bij betrokken?

“Het concept voor de StudentenWerk App is inhouse ontwikkeld door onze software developers. De app is gebouwd door Appnormal.”