Gespot

Subb.me: Start je eigen online subscription service

0

Online subscription services zitten in de lift. De makers van Curated.nl springen daar op in en lanceren subb.me, een dienst waarmee creatieve ondernemers zelf makkelijk een eigen subscription service kunnen starten. Rocco Stallvord, oprichter, vertelt.

Wat is het?

"Bij een online subscription service abonneer je je op een product en krijg je dat vervolgens periodiek opgestuurd. Denk aan sokken, scheermesjes en thee, maar ook aan verrassingsboxen. Deze vorm van e-commerce zit in de lift omdat mensen het niet alleen handig en leuk vinden, maar vaak scheelt het ook geld. Het opzetten van zo'n service is voor een ondernemer alleen een behoorlijke klus. Het vergt tijd, geld en specifieke kennis – allen vaak te weinig aanwezig. Subb.me haalt die drempel weg en maakt het creatieve ondernemers gemakkelijk om een eigen online subscription service te starten. Met de dienst kun je een gepersonaliseerde subscription page aanmaken en aan de achterkant kun je bestellingen, klanten en betalingen managen. Hiervoor heb je geen technische kennis of investering vooraf nodig, alleen mooie producten die men op terugkerende basis van je wil afnemen."

Waarom dit initiatief?

"Vorig jaar hebben we Curated.nl gelanceerd en daarmee veel kennis opgedaan over online subscription services. Behalve dat het erg leuk is, hebben we gemerkt hoeveel tijd en geld er in een degelijk systeem gaat zitten. Zonde, want er zit veel potentie er in het businessmodel zit. Er wordt namelijk vooraf betaald en je weet precies hoeveel je moet inkopen, waardoor je geen voorraad hoeft aan te houden. Dit zorgt voor kleine risico's om te starten. Met dat in gedachte besloten we onze kennis en ervaring om te zetten in een dienst die het gemakkelijk maakt om een eigen subscription service te starten."

Hoe werkt het?

"Op dit moment kunnen geïnteresseerde ondernemers zich via subb.me inschrijven om een eigen service te starten. Er is een wachtrij, maar zodra de service staat kunnen consumenten producten bestellen op de gepersonaliseerde bestelpagina, terwijl de ondernemer aan de achterkant bestellingen, klanten en betalingen kan managen."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Subb.me is op 15 juli 2013 van start gegaan en er zijn inmiddels honderden aanmeldingen voor een eigen service binnen. In de komende periode zullen deze gefaseerd worden aangesloten. Elke service betaalt 10% per verkocht item plus een maandelijkse fee van 10 euro. Hiermee houden we de drempel om in te stappen laag en is goede business in ieders belang."

Wie is er bij betrokken?

"Initiatiefnemers Arjan van de Steeg en ik, Rocco Stallvord, tevens co-founders van abonnementendienst Curated.nl, ontwikkelden Subb.me in nauwe samenwerking met online specialist Onstuimig, die verantwoordelijk is voor interactie en techniek. Het design is gemaakt door Alex Griffioen en de copy is afkomstig van Axel van Weel."

Bron:   Subb.me