Gespot

Swieper-app: Meedoen met eerlijke Facebook-prijsvragen

0

Via de Swieper-app kunnen ondernemers lokaal, regionaal of landelijk adverteren. Doordat aan elke advertentie een leuke winactie gekoppeld is, wordt het interessant om Swieper op je telefoon te zetten. Ruud Waterval, eigenaar van Swieper, vertelt.

Wat is het?

"Swieper is een reclame-app voor de ondernemers en een prijsvragen-app voor de gebruikers in één. Het is voor de ondernemers een alternatieve manier van adverteren, direct op de mobiele telefoon van de gebruikers. De actie kan gekoppeld worden aan de Facebook-pagina van de adverteerder of naar zijn website. Bij elke advertentie stelt de ondernemer een leuke prijs beschikbaar. Gebruikers van de Swieper-app kunnen dus leuke prijzen winnen.

Naast de lage advertentiekosten, is er het voordeel voor de ondernemers van 'kruisbestuiving' van Facebook-volgers. Elke ondernemer kondigt zijn eigen actie aan op zijn Facebook-pagina. Volgers van de ene ondernemer zien dan, nadat ze Swieper hebben gedownload, dat ze nog veel meer kunnen winnen bij andere adverteerders."

Waarom dit initiatief?

"Lokale ondernemingen adverteren op dit moment nog via folders en kranten. Bij veel mensen belandt die dure advertentie rechtstreeks bij het oud papier. Veel ondernemers hebben bovendien een webshop, maar hoe bouwen ze hiervoor naamsbekendheid op? Swieper helpt de ondernemer aan meer bezoekers voor zijn webshop of meer volgers op Facebook.

Veel ondernemers zetten Facebook-winacties op hun eigen Facebook-pagina. Dit gaat veelal niet volgens de regels van Facebook. Daarbij kan de ondernemer niet voorkomen dat mensen buiten zijn regio meedoen aan zijn actie. Een bakker uit Amsterdam die een taart op Facebook aanbiedt, zit er niet op te wachten dat iemand uit Groningen aan de actie mee doet. Bovendien is het voor de deelnemers niet altijd zeker of de winnaar eerlijk is gekozen en of de prijs ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd. Tenslotte, zijn er vaak klachten van vrienden van de deelnemers van deze like-Share-Winacties, dat hun timeline vol raakt met deze acties.

Als de ondernemers een winactie op Swieper zetten, weten de gebruikers zeker dat de winnaar onafhankelijk wordt gekozen. De naam van de winnaar komt ook op de app te staan. De winacties op Swieper zijn dus eerlijk en transparant. Tenslotte hoeven gebruikers zich eenmalig op Swieper in te schrijven en worden hun contactgegevens alleen als ze gewonnen hebben naar de adverteerder doorgestuurd. Ze krijgen dus geen nieuwsbrieven of spamberichten van de adverteerders."

Hoe werkt het?

"Ondernemers kunnen het team van Falling River benaderen om een actie op Swieper te zetten. Er zijn drie manieren om een advertentie op Swieper plaatsen. Als een Facebook-actie: deelnemers moeten via de Swieper-app de Facebook-pagina van de adverteerder liken. Het kan als een website link-actie: de deelnemers moeten via de Swieper-app de website van de adverteerder bezoeken. En als laatste als een prijsvraagactie: de deelnemers moeten een meerkeuzevraag beantwoorden.

Naast de aankondiging van de te winnen prijs, kan de ondernemer ook nog een korte reclametekst in de advertentie kwijt. Verder kan de ondernemer zelf bepalen hoe lang de winactie op Swieper zou moeten staan (looptijd) en of er een leeftijdslimiet op de winactie moet zitten, bijvoorbeeld bij alcoholische dranken. Tenslotte moet hij in het geval van een lokale actie aangeven in welk gebied de actie op Swieper zichtbaar moet zijn.

De gebruikers kunnen Swieper in de App Store downloaden. Ze kunnen zich daarna via een Swieper-account aanmelden of zich via hun Facebook-account registreren. Bij deze laatste optie kunnen de gebruikers ook aan de Facebook acties mee doen. Daarna kunnen ze deelnemen aan de diverse winacties."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Swieper heeft op dit moment 524 geregistreerde gebruikers. Ruim de helft daarvan woont in de regio Nijmegen. De grote uitdaging is om zowel ondernemers als gebruikers te werven voor dit nieuwe concept."

Wie is er bij betrokken?

"Ik ben de bedenker van de Swieper-app en Black Rooster is de ontwikkelaar."

Bron:   Swieper-app  -  Download