Gespot

Taalvoutjes app: Grappige taal- & communicatiefoutjes

0

De succesvolle Facebookpagina Taalvoutjes heeft een app voor iPhone en Android gelanceerd. De pagina wil hiermee haar bijna 150.000 fans tegemoet komen in het gebruiksgemak. Vellah Bogle en Inger Hollebeek, oprichters van Taalvoutjes, vertellen.

Wat is het?

"Taalfoutjes, spelfoutjes, communicatiefoutjes. We maken ze allemaal. Maar bedrijven en de media, die kunnen er ook wat van, soms met hilarische resultaten. Taalvoutjes post op hun Facebookpagina meerdere malen per dag een foto van een taal- of commu­ni­ca­tie­fout in de media, in winkels of gewoon zomaar op straat. Inmiddels zijn er duizenden foto’s geplaatst. Met de applicatie hoef je nooit meer een voutje te missen."

Waarom dit initiatief?

"Eerder waren de voutjes alleen te volgen via Facebook of de Facebook app, waardoor je deze steeds moest bezoeken om de laatste inzendingen te zien. Met de nieuwe app is dit verleden tijd. Via de app kun je nu meteen de laatste inzendingen zien. Bovendien krijg je door de dobbelsteentjes willekeurig eerder geplaatste foto’s te zien. Eindeloos plezier onderweg gegarandeerd!"

Hoe werkt het?

"De app laat standaard de laatste Facebook posts van Taalvoutjes zien. Wanneer je op de dobbelsteentjes bovenaan de pagina klikt, krijg je willekeurig één van de duizenden beelden te zien die het afgelopen jaar op Taalvoutjes zijn geplaatst."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Taalvoutjes is opgericht in februari 2012. Nog voor het einde van 2012 had de Facebookpagina 100.000 fans en de verwachting is om binnen de komende dagen de 150.000 aan te tikken. De Taalvoutjes app is donderdagochtend 16 mei gelanceerd en staat al in de top 20 gratis apps van de iTunes store."

Wie is er bij betrokken?

"Taalvoutjes is opgericht door onszelf, Vellah Bogle en Inger Hollebeek. De app is ontwikkeld door ITNEXT, een van de grootste appbouwers van Nederland. ITNEXT is verantwoordelijk voor onder andere de app van Kakhiel, VKMag, EK2012 en WK2014."

Bron:   Taalvoutjes app  -  Download