Gespot

Tekstklik: Brengt tekstprofessionals en opdrachtgevers bij elkaar

0

Tekstklik is een online platform voor tekstschrijvers & vertalers en potentiële opdrachtgevers. Als tekstprofessional kun je jezelf via het platform positioneren in de markt en in contact komen met nieuwe opdrachtgevers. En als opdrachtgever kun je via het platform makkelijk en snel de juiste tekstprofessional vinden. Leontine Garcia & Colinda Heemstra, initiatiefnemers van Tekstklik, vertellen.

Wat is het?

Tekstklik is een online platform voor tekstprofessionals en opdrachtgevers. Met Tekstklik komen bedrijven rechtstreeks in contact met ervaren tekstschrijvers, tekstcorrectors, copywriters en vertalers door heel Nederland. Zonder inschrijving zoek en vind je direct ervaren tekstprofessionals. Onze unieke gids met handige zoekfilters maken het vinden van de juiste persoon heel makkelijk. Voor tekstprofessionals is het hebben van een profiel op Tekstklik een goede en mooie manier om jezelf te positioneren in de markt: via Tekstklik word je beter zichtbaar & vindbaar, kun je je netwerk uitbreiden en kom je in contact met potentiële opdrachtgevers.”

Waarom dit initiatief?

“Een opdrachtgever zoekt een tekstschrijver, maar weet vaak niet waar te beginnen. Hoe vinden zij gemakkelijk de juiste professional voor een opdracht? Daarnaast zijn wij twee bevlogen ondernemers en voormalig tekstschrijvers. We zochten voor onszelf altijd naar zo’n platform, maar dit bestond niet. De freelancemarkt is momenteel verdeeld in een aantal spelers die de hele markt wil bedienen. Kwantiteit gaat daar voor kwaliteit. De huidige freelance- en zzp-verzamelsites hebben onze ogen geopend, het is tijd voor specialisatie. Wij focussen ons alleen op tekstschrijvers en vertalers. Dit geeft ons de mogelijkheid een sterk en toegespitst platform te bouwen.”

Hoe werkt het?

“Op Tekstklik heeft iedere professional een eigen profiel met specialiteiten, werkervaring, vakgebieden, referenties en uurtarief. Ook staan alle contactgegevens op het profiel. Door de uitgebreide zoekfilters is de geschikte tekstprofessional makkelijk vindbaar. Tekstklik is ook zoekmachinegeoptimaliseerd: een profiel wordt dus snel gevonden via zoekmachines.

Opdrachtgevers kunnen via het platform zoeken tussen alle profielen. Als ze een geschikte professional hebben gevonden, kunnen ze direct contact opnemen. Door Tektsklik kan een opdrachtgever zélf bepalen – zonder bemiddelingskosten – met wie hij rechtstreeks zaken wil doen. En niet omgekeerd.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Het platform is in 2014 geïntroduceerd. Ruim 40 tekstprofessionals hebben momenteel een profiel aangemaakt. Diverse opdrachtgevers hebben inmiddels de weg naar Tekstklik gevonden.”

Wie is er bij betrokken?

“Wij, Colinda Heemstra en Leontine Garcia, zijn de oprichters van het platform. Tekstklik is onderdeel van Klik in Business. We hebben grote ambities. Binnen vijf jaar willen we meerdere gespecialiseerde freelanceplatforms opzetten in Nederland, om dit vervolgens uit te rollen in Europa.”

Bron:   Tekstklik  -  Download