Gespot

Conversation Manager: Eerste managementboek voor iPad

0

The Conversation Manager app is een multimediale editie van de Engelstalige versie van het boek The Conversation Manager. Het boek biedt praktische tips en tools en legt uit hoe de communicatie binnen bedrijven geoptimaliseerd kan worden. In gesprek met Steven van Belleghem, managing partner bij marktonderzoeksbureau InSites Consulting over dit eerste managementboek op de iPad.

Wat is het?

“Het allereerste managementboek voor iPad. Dit boek beschrijft het belang van word of mouth-marketing, de communicatie tussen mensen en bedrijven en legt uit hoe deze geoptimaliseerd kan worden. Aan de hand van concrete voorbeelden en duidelijke concepten wordt uitgelegd hoe een adverteerder zich kan omscholen tot een Conversation Manager. De applicatie (zie iPad versie The Conversation Manager in App Store van iTunes) maakt gebruik van de mogelijkheden van het tablet-pc en toont de marketeer beelden, video’s, presentaties en interessante weblinks om het gesprek met de consument nog beter aan te gaan. Daarbij bevat de app ook exclusieve filmpjes waarin een korte samenvattingen van de hoofdstukken gegeven worden. Dankzij deze filmpjes krijgt de lezer in een paar minuten een overzicht van de kernideeën van het boek.”

Waarom dit initiatief?

“Aangezien het boek The Conversation Manager de integratie van online en offline marketing behandelt, leek het ons interessant om een digitale versie van het boek te maken. Dankzij de extra mogelijkheden van de iPad kan de lezer voorbeelden, filmpjes en presentaties uit het boek meteen bekijken.”

 

Hoe werkt het?

“De applicatie is wereldwijd verkrijgbaar in de App Store van iTunes. Je kunt de digitale editie van het boek lezen en de vele extra’s ontdekken.

Accepteer cookies

Het boek is als het ware verbonden met het internet, wat een grote meerwaarde heeft: voorbeelden zijn meteen te bekijken, filmpjes op YouTube zijn verbonden met de teksten en daarnaast krijg je bij ieder hoofdstuk een toelichting van de auteur die de kern van het verhaal samenvat.”

Wat zijn de facts?

“De app is nog maar net gelanceerd. Het is dus nog iets te vroeg voor de eerste verkoopresultaten, maar de eerste week stond de app bovenaan de lijst van best verkopende betalende apps. The Conversation Manager staat inmiddels ook al tien dagen in de top 10 van best verkopende boekenapps in België.”

Wie is betrokken?

“The Conversation Manager is een productie van InSites en Uitgeverij Lannoo en werd ontwikkeld door Softlabs.”