Gespot

The Shruncles: Karakters met jouw foto & stem voor een originele groet

0

Nieuws delen op Facebook krijgt vanaf nu een extra dimensie met The Shruncles. In deze nieuwe messengers app op Facebook kun je een Shruncle karakter kiezen die je vervolgens compleet maakt met een portretfoto als gezicht en een geluidsopname als stem. David Vertegaal, mede-initiatiefnemer van The Shruncles, vertelt.

Wat is het?

"The Shruncles zijn online gepersonaliseerde messengers met face & voice. Deze digitale Shruncles zijn gratis en kunnen overal voor worden ingezet. Bezoekers, klanten of gebruikers kunnen hun vrienden met een hun speciale uitvoering verrassen, die past bij hun stemming van dat moment of die meer past bij een gebeurtenis van hun vrienden (verjaardag, slagen etc.). Je kunt Shruncles maken op je Facebook wall, voor al je contacten, of voor een selecte groep vrienden via Facebook Messages. Iedereen met een Facebookaccount kan er een maken. Er zijn al 140 karakters voor een veelheid aan gelegenheden; nieuws, mededelingen, uitnodigingen voor feestjes en evenementen of gewoon voor je alledaagse nieuwtjes."

Waarom dit initiatief?

"Onze persoonlijke drijfveer was om, met behulp van een innovatief concept, het crossmedia-landschap iets bijzonders aan te bieden, met een eigen merk. We kunnen heel veel kwijt in The Shruncles en zij hebben consumenten en merken veel te bieden. The Shruncles zullen de merken helpen om de consument te bereiken. Stel je deze on- en (straks ook) offline Shruncles maar voor, er zijn heel veel varianten te bedenken en in te zetten voor allerlei doeleinden. Voorbeelden: Nieuwjaarsduik Shruncles, Muziek Shruncles, Vereniging Shruncles, Goede Doelen Shruncles en nog veel meer."

Hoe werkt het?

"Op Facebook kunnen gebruikers met behulp van de app een Shruncle kiezen en die personaliseren met face & voice. Op dit moment zijn er al meer dan 140 Shruncles aanwezig. Je kunt een foto uploaden of maken met behulp van je webcam en een stem opnemen of een geluidsbestand uploaden. Vervolgens kan je de Shruncle delen of versturen op Facebook."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We werken al 2 jaar aan dit concept. We hebben 140 Shruncles ontwikkeld en elke week komen er nieuwe modellen bij. We gaan het concept in verschillende landen (en talen) uitrollen: Nederlands, Duits, Frans en Spaans. Op dit moment is de app alleen nog beschikbaar in het Engels. We zijn net gestart dus we kunnen helaas verder nog geen cijfers bieden.

De gratis digitale messenger Shruncles krijgen nog vóór Valentijnsdag een offline variant; echte Shruncle-poppen die identiek zijn aan hun digitale broertjes en zusjes. Deze echte Shruncles worden straks ook ingezet als een persoonlijk en branded premium voor merken en ze worden als zodanig ook aan consumenten aangeboden. Deze offline Shruncles worden binnenkort aangeboden voor € 14,95."

Wie is er bij betrokken?

"Erik Vos en ik, David Vertegaal, zijn initiatiefnemers van The Shruncles. Document Services Valley ondersteunt ons. Daarnaast gaan we werken met illustratoren die ook Shruncles gaan produceren, hetzelfde geldt voor audioproducenten. Bij de productie en bouw zijn totaal 11 mensen betrokken."