Gespot

ThePerfectWedding.nl: Originele trouwideeën & handige tools voor je bruiloft

0

ThePerfectWedding.nl is de meest uitgebreide en meest bezochte trouwsite van Nederland waar bruiden originele ideeën, praktische informatie, de laatste trends en de leukste leveranciers op een eenvoudige manier kunnen vinden. Sarah Glasbergen, oprichtster van ThePerfectWedding.nl, vertelt.

Wat is het?

"Wij helpen bruiden met het plannen van hun bruiloft door het aanbieden van uitgebreide content in de vorm van informatieve artikelen, producten, ideeën en tips per onderdeel van het huwelijk. Op de site tref je 2.400 artikelen, 5.000 foto’s en 5.100 leveranciers in verschillende categorieën. Daarnaast geven we elk half jaar een gratis interactief iPad-magazine uit en kunnen bezoekers zich registreren voor onze ‘planning tools’ waarmee je je budget kunt bewaken, gastenlijst kunt
opstellen en je planning in de gaten kunt houden. Dit zorgt ervoor dat onze website een onmisbare schakel is tussen bruidspaar en leverancier."

Waarom dit initiatief?

"Het idee om een portaal op te zetten waar bruidsparen alles kunnen vinden over trouwen was snel geboren. In 2005 zagen wij dat het onderwerp trouwen nog erg onderbelicht was en dat wat er was erg oubollig was neergezet. We wilden laten zien dat trouwen ook anders kan. Onze handen jeukten om een hippe en eigentijdse trouwsite neer te zetten.

Anno 2013 proberen we de markt inzichtelijker te maken en het plannen van een bruiloft zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. Daarom zijn we onder andere gestart met beoordelingen: bruidsparen kunnen op onze site hun ervaring met een leverancier achterlaten. Zoiets was er nog niet in de trouwbranche en zorgt ervoor dat bruidsparen al in de oriëntatiefase een beter beeld van een leverancier krijgen. Ook verzamelen we ontzettend veel metainformatie van de leveranciers die op onze website staan, zodat bezoekers steeds beter kunnen zoeken en filteren op bijvoorbeeld officiële trouwlocaties met een capaciteit voor 200 avondgasten en mogelijkheid tot overnachten voor 40 gasten."

Hoe werkt het?

We bieden niet alleen een uitgebreide gids met de meeste interessante trouwbedrijven van Nederland, handige artikelen en veel inspiratiefoto's, maar ook een registratiemogelijkheid voor bruiden. Binnen hun profiel kunnen ze dan gratis gebruik maken van onze ‘planning tools’. Je vult tijdens het registreren de belangrijkste gegevens van je bruiloft in, zoals je budget, aantal gasten, trouwdatum en locatie. Vervolgens worden de tools daarop ingesteld en kun je aan de slag. Je ziet per onderdeel van je bruiloft (bijvoorbeeld trouwlocatie) wanneer je iets moet regelen en op welke kosten, passend bij je budget, je moet rekenen.

Het systeem wordt steeds ‘slimmer’, zo rekent het de gemiddelde kosten uit aan de hand van wat alle bruidsparen hebben ingevuld. Zo blijven we altijd up to date. Na het invullen van alle gegevens kun je binnen onze website op zoek gaan naar bedrijven die bij jouw wensen aansluiten en deze ook weer opslaan in je profiel.

Via de planning tools kun je ook je gastenlijst bijhouden. Iedereen die je wilt uitnodigen kun je in deze lijst zetten en daarbij aangeven of dit een daggast of avondgast is. Zo krijg je een mooi overzicht van hoeveel mensen je wilt uitnodigen. Deze lijst inclusief postadressen kun je exporteren en doorsturen naar bijvoorbeeld je ceremoniemeester of de drukkerij. We zijn nog steeds bezig met de ontwikkeling van de planning tools. Zo komt er een uitgebreide iOS App waarmee aanstaande bruiden hun gegevens ook kunnen bijhouden."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"ThePerfectWedding.nl is in 2006 opgericht. Maandelijks trekt ThePerfectWedding.nl ruim 170.000 bezoekers, gebruiken 15.000 bruiden onze planning tools en zijn er in 2012 150.000 gasten via de gastenlijstfunctie geëxporteerd. De afgelopen twee maanden hebben we zo’n 240.000 schermweergaves gehad in ons iPad-magazine. Jaarlijks trouwen er zo’n 71.000 stellen die voor de planning zo’n 14 maanden uittrekken, gemiddeld € 16.000 uitgeven en 90 gasten uitnodigen."

Wie is er bij betrokken?

"De oprichters van ThePerfectWedding.nl zijn Lodewijk de Groot en ik, Sarah Glasbergen. We hebben beiden marketing gestudeerd in Rotterdam. Lodewijk was eerst werkzaam in online marketing en is in 2008 bij ThePerfectWedding.nl begonnen. Zelf ben ik direct na mijn studie begonnen. We hebben een eigen webredactie en salesteam. Drie dagen per week zitten er developers bij ons op kantoor. Zij houden zich bezig met het ontwerpen van nieuwe functionaliteiten en de rest van de techniek. Doordat we hard groeien, zijn we druk bezig met het samenstellen van een eigen team van developers."

Bron:   ThePerfectWedding.nl  - Download