Gespot

@ToptweetNL: Grappige & populaire Nederlandse tweets

0

@ToptweetNL is het enige Nederlandstalige Twitteraccount wat #volautomatisch NL’s beste tweets plaatst op het Twitteraccount. Gijs van der Lee, initiatiefnemer van @ToptweetNL, vertelt.

Wat is het?

"Het Twitteraccount <a title="@ToptweetNL" href="https://www.twitter.com/toptweetNL" target="_blank">@ToptweetNL</a> werkt als enige Twitteraccount in Nederland geautomatiseerd en retweet NL's beste tweets, mits deze ook matchen met de trending topic-lijst van dat moment. Tweets zijn hierdoor altijd actueel. Het account is gekoppeld aan de website www.toptweet.eu. Hierop kun je veilig via Twitter inloggen met je eigen twitteraccount (met knop linksboven) en allerlei dingen te weten komen over je account."

Waarom dit initiatief?

"Twitter heeft voor bijna elk land een account gemaakt wat algoritmisch de beste tweets toont, zoals @Toptweets, @Toptweets_de &amp; @Toptweets_fr. Helaas is Twitter de Nederlandse versie 'vergeten'. Ik schrijf "helaas", maar is dat wel zo? Waar de zojuist genoemde accounts enkel tweets van @LadyGaga en @JustinBeaver tweeten, hebben wij als bedenkers van @ToptweetNL wat beters bedacht."

Hoe werkt het?

"We geven niet alles prijs, maar in ieder geval moet een tweet minimaal 100 keer zijn geretweet en door Twitter zelf als 'populair' worden gezien. Op onze website kun je onder de button 'best tweets' zelfs zien welke Nederlandstalige tweets bijna 'toptweet' zijn. Uiteraard gaat dit om de tweets van vandaag. Ook kun je per maand bekijken wat de populairste tweets zijn en zelfs welke tweets de meeste retweets aller tijden hebben gekregen."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Op dit moment hebben we 49.178 volgers. Tot een paar maanden terug werd er alleen maar door grote accounts gebruik gemaakt van het beheerscherm, inmiddels is het zo bekend dat ook regelmatig Bekende Nederlanders inloggen. Dit beheerscherm heeft vele leuke functies zoals een BN'er checker (hiermee kun je zien welke invloedrijke Twitteraars jouw account volgen), maar ook een retweet-teller van al je tweets en allerlei andere leuke statistieken. Het leuke is dat het geheel gratis is!"

Maak jij veel gebruik van Twitter, dan is het zeker een keer de moeite waard om te kijken wat TopTweetNL voor je kan betekenen! Als je het leuk vindt om de meest getweete tweets in je tijdlijn te krijgen volg je het account @ToptweetNL. Nooit reclame en alleen maar leuke recente tweets uit alle hoeken van Nederland! Een echte #FF dus!"

Wie is er bij betrokken?

"ToptweetNL is een idee van mijzelf, Gijs van der Lee. Maurice Bosch, een vriend van me is verantwoordelijk voor de technische realisatie. Dit is een hobbyproject van ons samen."