Gespot

Trouwlocaties app: Zoekt de geschikte droomlocatie

0

Via de Trouwlocaties app zoek je heel makkelijk een geschikte trouw- en feestlocatie via je iPhone. Binnen de app kan je, zoeken naar de droomlocatie voor je bruiloft en je zoekopdracht verfijnen aan de hand van tientallen criteria. Alex Koens van High Profile, uitgever van toptrouwlocaties.nl en mede-initiatiefnemer, vertelt.

Wat is het?

“De Trouwlocaties app is dé app voor toekomstige bruidsparen die op zoek zijn naar hun trouw- en feestlocatie. De app is een afgeleide van de website toptrouwlocaties.nl. Binnen de app kun je, net als op de site, zoeken naar de droomlocatie voor je bruiloft en je zoekopdracht verfijnen aan de hand van tientallen criteria. Bovendien kun je de allermooiste locaties toevoegen aan je favorieten. Wanneer je op een later moment inlogt op de website, worden hun opgeslagen locaties getoond.

De app maakt vanzelfsprekend gebruik van het interne GPS signaal van de iPhone. Hierdoor kun je eenvoudig trouwlocaties in de buurt vinden. Naast een overzichtelijke lijstweergave, heeft Toptrouwlocaties.nl veel zorg besteed aan de Google Maps kaartweergave. De gebruiker kan binnen de gevonden zoekresultaten wisselen van èn naar de kaartweergave. De kaart toont de exacte locaties en hun omgeving. Dit is namelijk belangrijk voor de meeste bruidsparen. Een ander leuk punt binnen de app is dat deze kaartweergave de bruidsparen voorziet van trouwlocaties buiten hun zoekopdracht. Zo kunnen de bruidsparen puur op ligging een locatie vinden en inspiratie opdoen.”

Waarom dit initiatief?

“Toptrouwlocaties.nl speelt in op de versnippering binnen het medialandschap. De toekomstige bruidsparen willen we hiermee nog beter helpen met het vinden van hun locatie. Zij kunnen nu op verschillende momenten, met verschillende apparaten zich oriënteren en informeren.

Deze app is momenteel de eerste in zijn soort. Er bestaan simpelweg geen andere trouwlocatie apps. 

High Profile, uitgever van Toptrouwlocaties.nl, is altijd vooruitstrevend en innovatief. Met jarenlange ervaring in het uitgeven van onder andere jaarboeken, magazines en websites, wilden we voor ons enige B2C product, inspringen op de smartphone- en tabletmarkt. Zo slaan we een nieuwe weg in en bereiken we de eindgebruiker, in dit geval de bruidsparen, op een nieuwe manier. De iPhone versie is in juni uitgekomen. De iPad versie volgt volgende maand. De iPad versie komt dus later uit en is anders dan de iPhone versie. Het grotere scherm biedt veel meer mogelijkheden, daarom zal de iPad versie nog visueler zijn en het bruidspaar inspireren.”

Hoe werkt het?

“De app is gratis te downloaden in de App Store. Van de meer dan 650 trouw- en feestlocaties bekijk je bij de Top 10 de meest populaire trouw- en feestlocaties per regio of soort en trouw- en feestlocaties bij jou in de buurt. Bel onze Service desk en krijgt gratis advies van onze Locatie adviseurs. Zoek op locatiesoort, mogelijkheden en je krijgt een uitgebreide presentatie van een locatie, voorzien van foto en video. Verfijn eenvoudig gevonden locaties. Schakel snel tussen resultatenlijst en kaart om geografisch te zoeken. Registreer jezelf als gebruiker en sla je favorieten op.”

 

Wat zijn de facts?

“De nieuwe Trouwlocaties App van High Profile heeft in de eerste week al succes geboekt. De app staat momenteel in de Top 10 van de App Store onder de categorie Lifestyle en is meer dan 1.400 keer gedownload.”

Wie is betrokken?

“De Trouwlocaties app is ontwikkeld door drie partijen: High Profile, 4Net Interactive en Liones. High Profile is opdrachtgever en verantwoordelijk voor het functioneel ontwerp en de wireframe van de app. 4Net Interactive was verantwoordelijk voor de iPhone development, het grafische ontwerp en interaction design. Webdeveloper Liones heeft alle webservices gerealiseerd en de koppeling met het CMS.”