Gespot

Twitterstreams: Real time stream populaire hashtags

0

Via Twitterstreams krijg je een real time overzicht van tweets met de meest populaire hashtags. Daarnaast heeft de site tot doel het gebruik van hashtags te vereenvoudigen én te stimuleren. Initiatiefnemer Jos Jaspers vertelt over de website.

Wat is Twitterstreams?

“Twitterstreams maakt het mogelijk om de belangrijkste en meest populaire Twitter hashtags vanaf één pagina te volgen, direct mee te tweeten en door te klikken naar informatie gerelateerd aan de hashtag zoals websites, Facebook-, Hyves- en Twitter accounts, RSS-feeds, foto’s en video’s. Als er bij een event live video opgenomen wordt, kan deze naast de streams getoond worden. Op dit moment streamen we politieke bijeenkomsten, congressen, seminars, conferenties, beurzen, sportwedstrijden, actualiteitenprogramma’s, TV-shows en soaps. Voor bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden om een congres of seminar online uit te breiden met een eigen Twitterstreampagina. Hiermee ontstaat een extra kanaal voor het event, tijdens het event maar ook na het event.”

Waarom dit initiatief?

“Twitter wordt tijdens evenementen door kijkers en bezoekers massaal ingezet. Het is echter vaak lastig om de juiste hashtag (of hashtags!) te vinden, deze te volgen, tweets te versturen, te retweeten, direct te reageren op anderen of informatie gerelateerd aan het event te vinden. Met Twitterstreams combineren we alles op één pagina. Organisaties kunnen ruim vóór een event de pagina gebruiken voor promotie, om te informeren, om discussies te starten, de interactie met potentiële bezoekers aan te gaan en gerelateerde informatie onder de aandacht te brengen.

Voor zover wij weten is dit het eerste initiatief wat op deze manier Twitter en hashtags, gerelateerde content en mogelijkheden om direct mee te tweeten, combineert op één pagina. De Programmagids geeft een overzicht van alle evenementen. Heb je zelf een idee voor een hashtag met stream dan kun je deze doorsturen. Als de stream potentie heeft (lees; er moet veel over getweet worden) voegen wij een pagina toe. Bedrijven kunnen kiezen uit een drietal Twitterstream pagina’s; ‘Basis, Basis+ en Premium’. De Premium variant kost nog geen 200 euro. Dit bedrag voor een extra communicatiekanaal, staat in geen verhouding tot de totale uitgaven voor de organisatie van een evenement.”

Hoe werkt Twitterstreams?

“Een Twitterstreampagina heeft een eigen URL en is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Ten eerste een stream met tweets gebaseerd op een of meerdere hashtags. Als je vanaf de pagina direct mee wilt tweeten dien je je eenmalig met je Twitter account aan te melden. De Basis+ versie toont geen reclame. De meest uitgebreide Twitterstream pagina kan gevuld worden met tal van widgets variërend van countdown tellers, widgets voor sociale netwerken, RSS-feeds, foto’s, YouTube filmpjes, een live videostream, Prezi’s of SlideShare-presentaties. Het is ook mogelijk om de pagina volledig te branden met eigen logo’s, banners en achtergrond. Uiteraard bepaalt de aanwezigheid van de klant op internet én wat de klant belangrijk vindt om te communiceren, hoe een pagina er exact uit komt te zien. Als een klant een Twitterstream pagina bestelt, hebben wij deze binnen 8 werkuren online.”

 

Wat zijn de facts?

“De website is sinds 15 september 2011 live. Er is op dit moment een 50-tal streams online, variërend van congressen, actualiteiten programma’s, tv-programma’s en sportwedstrijden. Zelf vinden we ‘Durftevragen’ en ‘Politiek’ leuk. Het bestaan van de website is tot op heden alleen via tweets aangekondigd. Bij de eerste streams tijdens de Emerce eDay, Prinsjesdag, het ‘Apple event’ en de Computable Awards werden meer dan 1200 unieke bezoekers op de site ontvangen. Tijdens deze events werd ook live video op de pagina’s getoond.”

Wie is er betrokken bij Twitterstreams?

Twitterstreams is het meest recente initiatief van mySocialNetwork. Het is een kleine, maar gedreven groep mensen met een jarenlange ervaring op het gebied van internet, intranet, social media en online communities. Er werken drie personen aan onze initiatieven; Cees van Dongen, Sjoukje van der Meer en ikzelf, Jos Jaspers.”