Gespot

Vacaturelandkaart.nl: Realtime overzicht van actuele vacatures op kaart

0

Op Vacaturelandkaart.nl worden in realtime actuele vacatures op de kaart inzichtelijk gemaakt. En zo kun je makkelijk vacatures zoeken binnen de straal van je eigen woonadres. In gesprek Godfried van Loo, Creative Director & Founder Yocter B.V, ontwikkelaar van de site.

Wat is het?

“Vacaturelandkaart.nl is een onafhankelijke website waar realtime actuele vacatures op een kaart inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor is het mogelijk naar vacatures te zoeken binnen een straal rond je eigen woonadres. Zowel vacatures van de grote bekende vacature websites als van kleinere werving- en selectiebureaus of bedrijven zelf. Vacaturelandkaart.nl levert een compleet overzicht van actuele vacatures in je eigen omgeving.”

Waarom dit initiatief?

“Het zoeken naar een nieuwe baan betekent al snel dat je dagelijks een aantal grote vacature websites afgaat. Niet alleen is dit uiterst tijdrovend en omslachtig, je vindt maar een beperkt deel van alle beschikbare vacatures, namelijk alleen de (duur betaalde) vacatures die op deze websites worden aangeboden. Op onze website kun je in één oogopslag een beeld krijgen van de beschikbare banen die voldoen aan jouw voorkeuren en binnen een straal om je eigen adres. Zo vind je vacatures bij jou in buurt, van zowel de grotere als die van minder bekende vacaturewebsites.”

Hoe werkt het?

“Vacaturelandkaart.nl haalt realtime vacatures uit Twitter, waar zowel de grote als de kleine websites hun vacatures plaatsen. Vervolgens worden de dubbele eruit gefilterd en met verschillende locatie herkenning scripts, worden de vacatures op de kaart gezet. Dit resulteert in een unieke manier van zoeken, die elders niet mogelijk is. Er zijn een aantal websites die vacatures uit Twitter halen, maar dit is veelal niets anders dan een stel simpele rijtjes van plaatsnamen en vacatures. Vacaturelandkaart.nl gaat verder doordat je geen plaatsnaam hoeft in te typen en je met een straal rond een adres kunt zoeken. Zo zie je vacatures uit je eigen woonplaats, maar ook in plaatsen daaromheen.

Vacaturelandkaart.nl heeft een sterke focus op kwaliteit. Vacatures ouder dan vier weken worden automatisch verwijderd en alle links worden nagetrokken. Via short-link diensten als bit.ly is het namelijk mogelijk allerlei URL’s aan te maken die uiteindelijk naar dezelfde vacature verwijzen. Bij Vacaturelandkaart.nl wordt dit allemaal nagetrokken en gefilterd.”

Wat zijn de facts?

“In twee weken tijd zijn er zo’n 30.000 vacatures geanalyseerd waar na filtering zo’n 15.000 vacatures overblijven die op de kaart zijn gezet. Dat betekent dus wekelijks rond 7.500 nieuwe vacatures. Omdat na vier weken een vacature niet meer ‘actueel’ genoemd kan worden, worden deze automatisch verwijderd en zal (op basis van deze gegevens) het totaal aan vacatures steeds rond de 30.000 liggen (4 x 7.500).

Vacaturelandkaart.nl is banner-vrij. Het business model zit in de mogelijkheid voor bedrijven een eigen, white-label variant van de Vacaturelandkaart te krijgen. Bijvoorbeeld voor grote organisaties of werving- en selectiebureaus die door heel Nederland veel vacatures hebben. Een eigen kaart, met eigen kleuren en logo en alleen eigen vacatures op de eigen website. De eerste white-label Vacaturelandkaart is inmiddels online te vinden op.”

Wie is betrokken?

Vacaturelandkaart.nl is ontwikkeld door Yocter, een gespecialiseerd Social Media software bedrijf dat mede verantwoordelijk is voor Scoutle.com, Qurify.com en Socialdrums.com.”