Gespot

Veronica+: Test je kennis & ga interactie met andere kijkers aan

0

Veronica+ is een persoonlijk tweede scherm bij primetime Veronica-programma’s. De app biedt gebruikers interactiemogelijkheden, de kans om hun kennis over programma’s te testen en extra vermaak naast de programma’s die uitgezonden worden op televisie. Thecla Thielemans, hoofd Regie & Creatie bij Veronica, vertelt.

Wat is het?

"Elke avond, bij alle primetime Veronica-programma’s, gedurende het hele jaar: met Veronica+ laten we onze kijkers niet meer los. Veronica fans kunnen met Veronica+ vanaf de bank meebieden op de bizarre koopjes in Storage Wars, hun kennis testen met de interactieve filmquiz tijdens de wekelijkse Dikke Dinsdag Film en hun creativiteit inzetten om de dagelijkse screenshots van komedies als The Big Bang Theory en Two and a Half Men te voorzien van hun eigen komische ondertitels. Met de uitgebreide social media-functionaliteit kunnen gebruikers tijdens het meespelen op de hoogte blijven van alles wat er over de programma's gezegd wordt, zelf meepraten en op de hoogte blijven van alles wat vrienden via Twitter zeggen over het programma."

Waarom dit initiatief?

"Het tweede scherm is in deze tijd de ultieme tool om de dialoog aan te gaan met de jongere generatie. Een generatie die is opgegroeid met computers, mobiele devices en onbeperkte internettoegang. Zij vinden razendsnel hun weg via allerlei verschillende (digitale) platformen en zijn hierdoor van cruciaal belang voor de richting die SBS met Veronica op digitaal vlak op gaat. We hopen hen hiermee niet alleen meerwaarde te bieden tijdens hun televisieavond, maar we willen hierdoor ook met hen in contact blijven en aan blijven voelen waar zij behoefte aan hebben."

Hoe werkt het?

"Heel eenvoudig: ga naar de website en de site herkent zelf met welk device je daar aankomt. Zo land je vanzelf op de iPhone, iPad of Android app. En voor alle laptops en pc's is er een webversie beschikbaar. Allen bieden dezelfde functionaliteit. Eenmaal op Veronica+ navigeer je met een tijdlijn door de actuele avond heen en land je altijd automatisch op het programma dat op dat moment live bij Veronica op tv is. In de app zie je direct waar het om draait: meespelen, extra info bij het programma en/of exclusieve video's."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De tweede schermen die sinds september bij SBS6 en sinds begin februari bij Net5 worden aangeboden zijn bij elkaar inmiddels al meer dan 180.000 keer gedownload in de verschillende app-stores en worden door minstens zoveel kijkers gebruikt via de toegankelijke webvariant."

Wie is er bij betrokken?

"Het platform met de drie tweede schermen voor SBS6, Net5 en Veronica is geïnitieerd door SBS/creatie. Binnen SBS/creatie hebben we het concept gedefinieerd, de designs ontwikkeld en de basis gelegd voor het interactie design. Naast de samenwerking met interne afdelingen als programming en technology hebben we de technische bouw van gerealiseerd onder leiding van Ivo Jansch en met zijn bedrijf Egeniq."