Gespot

Vizify: Maak een onuitwisbare indruk met je grafische profiel

0

Of je het nou wilt of niet, mensen trekken je online na voordat ze je interviewen, aannemen voor een baan en zelfs voordat ze met je op date gaan. Vizify zorgt ervoor dat je er online op je best uitziet met een grafisch profiel. Todd Silverstein, mede-oprichter en CEO van Vizify, vertelt.

Wat is het?

"Vizify verandert je social mediaprofielen en content in een grafisch profiel, dat de nadruk legt op de voordeligste onderdelen van jou en je verhaal. Daarna voeg je je eigen Vizify toe aan je cv, emailhandtekening en visitekaartje. Met je grafische profiel heb je altijd een actuele persoonlijke website waarmee je indruk maakt op je volgende baas. Ook geef je met Vizify je personal brand een boost: wie weet helpt het je zelfs bij een potentiële date!"

Waarom dit initiatief?

"Je online identiteit is altijd al cruciaal geweest. We 'ontmoeten' mensen online, al voordat we ze in het echt gezien hebben. Vaak is de eerste indruk die mensen van je hebben gevormd door profielen op social media. Maar je bent meer dan je laatste tien tweets, of het lijstje werkgevers dat op je LinkedIn staat. Wij willen mensen helpen op een makkelijke manier hun verhaal te vertellen en op die manier een verpletterende indruk te maken."

Hoe werkt het?

"Het is makkelijk en kost maar twee minuten. Eerst maak je een Vizify-account aan en koppel je je social mediaprofielen. Daarmee maken wij een grafisch profiel gebaseerd op jouw content. Natuurlijk kun je alles wat je ziet aanpassen, zodat je zelf bepaalt hoe je je wilt presenteren. Tot nu kun je profielen van Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram en foursquare koppelen. Hoe meer profielen je toevoegt, hoe uitgebreider het grafische profiel wordt dat wij voor je maken."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Vizify is gratis. In de toekomst willen we een betaald abonnement uitrollen met premium opties, zoals uitgebreide statistieken van hoe mensen je grafische profiel bekijken. Maar geen zorgen, er blijft altijd een gratis versie. De dienst is toch nu toe succesvol en we hebben de intentie door de gaan met groeien. Een week na de lancering hadden we al 17.000 gebruikers en meer dan een miljoen page views."

Wie is er bij betrokken?

"We zijn een start-up met een team van zeven mensen in Portland, Oregon. Dat team bestaat uit designers die van koffie houden, ontwikkelaars en storytellers."

Bron:   Vizify