Gespot

Voradius: Wat is het aanbod en de voorraad van ‘offline’ winkels bij jou in de buurt?

0

Voradius is een zoekmachine die van fysieke, ‘offline’ winkels weet welke producten ze in de schappen hebben liggen. Zo kun je je online oriënteren op een bepaald product, en via Voradius zoeken in welke winkel bij jou in de buurt je het product zo snel mogelijk in handen kunt krijgen. Martijn Jansen, mede-initiatiefnemer van Voradius, vertelt.

Wat is het?

“Voradius is een platform voor het vinden van producten bij fysieke winkels. In plaats van het verwijzen naar webshops, toont Voradius producten en de voorraad daarvan van winkels bij jou in de buurt. Hiermee spelen we direct in op een consumentenbehoefte, namelijk dat mensen graag hun producten snel in handen hebben na het online oriënteren. Voradius heeft een webversie, maar je kunt ook de app downloaden, zodat je onderweg ook altijd makkelijk naar producten kunt zoeken.”

Waarom dit initiatief?

“Tijden lang dachten mensen dat online offline ging overnemen. Maar we merken dat online en offline juist steeds meer door elkaar gaan lopen. Mensen oriënteren zich online, maar willen hun aankoop eerst zien of passen. Dit komt al tien keer zo veel voor dan direct online kopen. Daarnaast heeft het grootste gedeelte van de fysieke winkels geen webshop. Dus het is voor de consument lang niet altijd mogelijk om al de producten te vinden die zij zoeken. En daar bieden wij een oplossing voor, met een platform waar offline winkels en consumenten elkaar online kunnen vinden.”

Hoe werkt het?

“Het werkt eigenlijk heel simpel. In de zoekbalk op de homepagina van de website kun je het product dat je zoekt en de plaats waar je deze zoekt invullen. Bijvoorbeeld een waterkoker in Amsterdam. Dan krijg je de winkels die waterkokers verkopen, hoeveel waterkokers zij op voorraad hebben en hoe je contact met ze op kunt nemen. Je kunt ook toestaan dat de website je locatie gebruikt, waarop het direct zoekt bij winkels bij jou in de buurt.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Op Voradius staan ondertussen al bijna 700.000 unieke producten en 30.000 winkels. De voorraden van deze winkels zijn gekoppeld aan onze database. Op deze manier is de beschikbaarheid van de producten altijd up-to-date.”

Wie is er bij betrokken?

“Voradius heeft een aantal adviseurs bij de startup weten te betrekken met een solide staat van dienst. Zo is Marc Duijndam (oud Country Manager Google Benelux, nu CEO Funda.nl) betrokken bij met name de strategie en de sales, Tanguy Peers (oud SVP Advertising eBay Global, nu Founder van Pawshake) met name bij de financiering en strategie en Bret Kelly (ex-CTO Marketplaats.nl en Spil Games, nu CTO bij @Leisure) met name op het vlak van technologie en strategie.”

Bron:   Voradius  -  Download