Gespot

Weddingfield: Vind de ideale fotolocatie voor je bruiloft

0

Met de Weddingfield-app en website spot je eenvoudig en overzichtelijk de perfecte locatie voor je trouwfoto’s. Daniel Haazebroek, initiatiefnemer Weddingfield, vertelt.

Wat is het?

“Met Weddingfield kunnen toekomstige bruidsparen fotolocaties spotten met echte trouwfoto’s. Zo kan er worden gekozen voor een prachtig bos, op het strand of wellicht in een oude fabriek. Fotografen kunnen op Weddingfield hun portfolio delen op de specifieke (GPS) locatie van de foto. Zo is het voordeel voor de fotograaf dat hij snel gevonden wordt, met zijn/haar portfolio. Er zijn ook adverteermogelijkheden voor de fotografen. Het voordeel voor het bruidspaar is dat zij inspiratie op kunnen doen voor fotolocaties voor hun bruiloft.”

Waarom dit initiatief?

“De mogelijkheid om via één handige service verschillende fotolocaties te vinden, bestond nog niet. Met Google Streetview kun je ook een heel eind komen, maar door het ontbreken van echte trouwfoto’s zul je daarmee nooit een goede indruk krijgen van wat er mogelijk is op een bepaalde plek.”

Hoe werkt het?

“Op de website zie je alle fotolocaties via een kaart. Door een locatie te kiezen, worden de beschikbare foto’s van die locatie getoond. Onder elke foto staat de naam en website van de fotograaf. Zo kan je makkelijk naar meer informatie zoeken.

De app heeft dezelfde functionaliteiten als de website. Allen zit bij de app ook een navigeerfunctie naar een locatie – ideaal om tijdens een fotoshoot naar een andere locatie te navigeren, bijvoorbeeld als het gaat regenen – en is er ook de mogelijkheid om alle eerder gefotografeerde locaties van de fotograaf te bekijken.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Er zijn nu meer dan 40 fotografen aangesloten bij Weddingfield. Meer dan 200 foto’s zijn er gedeeld op bijna 50 locaties. We hopen de komende maanden meer bekendheid te krijgen bij zowel toekomstige bruidsparen als bij fotografen.”

Wie is er bij betrokken?

“Johan Krijt, van bureau One Creation, is betrokken als ontwikkelaar. Ik, Daniel Haazebroek, ben bedenker en uitvoerder.”