Gespot

Whappbook: Vereeuwig je WhatsApp-gesprekken in een boekje

0

Geweldige WhatsApp-gesprekken. Iedereen heeft ze wel. Maar ze blijven niet voor eeuwig bewaard. Met Whappbook maak je een leuk boekje van de foto’s en berichten uit je favoriete WhatsApp-gesprekken. Bas de Vries, mede-oprichter van Whappbook, vertelt.

Wat is het?

“Met Whappbook kun je je WhatsApp-gesprekken vastleggen in een boekje. Zo kun je ze altijd teruglezen, wanneer je wilt. Je favoriete chats zijn het namelijk waard om te vereeuwigen. Denk aan het gesprek voor de weekendtrip met je vriendin, of dat ene festival met je vrienden. Ook de familiechat mag niet ontbreken op je nachtkastje of wc. De wc? Ja, want uit ons onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mannen en zelfs méér dan de helft van de vrouwen vanaf de wc appt. Onder jongeren (13-30 jaar) is dat zelfs meer dan 70 procent.”

Waarom dit initiatief?

“Eigenlijk staat je hele leven in WhatsApp, waardoor het een soort van digitaal dagboek vormt. En het is zonde dat we vaak niks meer met die content doen. Daarnaast heeft WhatsApp ongekend veel, namelijk 800 miljoen, gebruikers wereldwijd. Ons grote WhatsApp-onderzoek toont aan dat 60 procent zijn of haar chats één keer per week terugleest en 30 procent geeft meteen aan het leuk te vinden om een boekje van de favoriete chats te kunnen maken.”

Hoe werkt het?

“Whappbook maakt gebruik van een verborgen functie in WhatsApp: de ‘E-mail chat’-knop. Je kiest een chat uit en zoekt bij de instellingen naar ‘E-mail chat’. Bij iPhones doe je dit door op de titel van de chat te klikken. Je mailt deze chat naar make@whappbook.com en de rest gaat vanzelf. Geen ingewikkelde editors. Je ontvangt automatisch een unieke checkout-pagina waar je de groepsstatistieken kunt bekijken en je Whappbook kunt bestellen.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In Nederland zijn er 11 miljoen WhatsAppers. Wereldwijd zijn dit er zo’n 800 miljoen, waarvan er 400 miljoen dagelijks actief zijn. Er worden zo’n 35 miljard chatberichten per dag verstuurd. En uit ons onderzoek (uitgevoerd in Nederland) blijkt dat 59 procent één tot drie keer per week berichten terugleest om herinneringen op te halen. Het blijkt dat de man het meeste waarde hecht aan de chat met zijn partner, terwijl de vrouw de meeste waarde hecht aan de foto’s die ze heeft gedeeld met haar beste vriendin(nen). En zelfs 55% van de Nederlanders claimt ‘niet meer zonder WhatsApp te kunnen’!”

Wie is er bij betrokken?

“Whappbook is opgericht door mij (Bas de Vries, 18) en Pim Bruijnes (29) van startupstudio Disrupted en GoVisual (bekend van Flitsmeister).”

Update 21 juni 2017:

Bryan de Vries: “vanaf heden is Whappbook in nieuwe handen en focussen we ons puur op e-books, in plaats van fysiek gedrukte boekjes. Het transformeren van je WhatsApp-chat naar een e-book kost vanaf nu slechts €1,- of een social post op Facebook waarmee je Whappbook promoot.”