Gespot

NRC Next widget: Nieuws en columns

0

Op de hoogte van het laatste nieuws en columns.

Wat doet de widget?

“Er zijn twee widgets gelanceerd. De eerste widget (nrc.next – Nieuws) is vooral een mooi vormgegeven nieuwslezer. Uniek is de vormgeving en natuurlijk de content, die komt van nrcnext.nl. De tweede widget (nrc.next – Nieuws en Columns) is uniek omdat deze naast de headlines ook columns en andere van interessante artikelen van nrcnext aankondigt.

In het voorbeeld zie je de dagelijkse next.question, een populair onderdeel van onze site. Nrc.next kent het motto ‘meer weten in minder tijd’ daarom geeft deze widget elk uur één van de beste artikelen van nrcnext, met een mooie foto. Want ook beeld is een belangrijk element van nrc.next. Wij vinden dat deze combinatie goed is gelukt. De widget met nieuws en colums vinden we overigens meer geschikt voor social networking sites omdat er naast headlines vaak ook een mooie foto staat.

Waarom deze widget?
“De aanleiding voor deze widget is onze wens om niet alleen via onze eigen website te zenden, maar ook aanwezig te zijn op de rest van het web, op social networking sites en bij onze lezer op de desktop.

Inspiratie kregen we door onze wens om nieuws te selecteren voor onze doelgroep en deze prettige en mooi vormgegeven te presenteren.

Daarnaast stelt nrcnext.nl zich tot doel te innoveren en gebruik te maken van nieuwe technologieën om nieuws te verspreiden. Onze vernieuwende website en het live twitterverslag van het EK op nrcnext.nl is daarvan een voorbeeld.”

Hoe werkt de widget?
“De widget is te downloaden via www.nrcnext.nl/widget of te kopiëren op www.netvibes.com/nrcmedia.

De werking is simpel: bij de eerste widget is de nieuwsfeed te selecteren door te klikken op de knop ‘rubrieken’.

In de widget met nieuws en columns kan door de verschillende uren worden geklikt. Onderin beide widgets is met het pijltje naar eerdere headlines te klikken. Tenslotte wordt een toelichting verkregen bij het bericht door op de + te klikken.”

Wat zijn de facts vwb de downloads?
“We zijn net begonnen, maar inmiddels zijn er 234 geïnstalleerd. Het bezoek dat we via netvibes ontvangen is sinds de lancering verdrievoudigd.”

Wie maakte de widget?
“De widget is gemaakt door Yuca Media. Zij hebben de widget gemaakt in goede samenwerking met Mathieu Halkes en Jakko Mur van nrcnext.nl

Frankwatching in gesprek met Mur Jakko van NRC Next