Gespot

WordPress Magazines: Maak zelf responsive magazines voor tablet, smartphone & desktop

0

Het Haagse online communicatiebureau DutchGiraffe lanceert een antwoord op de behoefte aan een gebruiksvriendelijke tool voor het maken en verspreiden van responsive online magazines voor tablets, smartphones en desktops. Tjeerd Hoppenbrouwers, directeur bij DutchGiraffe, vertelt.

 

Wat is het?

“DutchGiraffe heeft deze behoefte naar een solide mobiele communicatieoplossing vertaald in het online platform WordPress Magazines. WordPress Magazines is een programma voor uitgevers van bladen en voor journalistieke bureaus, maar ook voor bedrijven en verenigingen die zelf een periodiek uitgeven. WordPress Magazines stelt hen in staat om gemakkelijker en effectiever met een online magazine hun publiek te bereiken.”

Waarom dit initiatief?

“Mobiel internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Overal waar je kijkt zijn mensen met hun tablet of smartphone bezig. Ondertussen zijn digitale magazines als marketingmiddel sterk in opkomst, maar de productie ervan is echt een vak apart en het is nauwelijks mogelijk ze prettig leesbaar op een smartphone of tablet te krijgen. DutchGiraffe zag een behoefte opkomen aan een tool die dat gemakkelijker maakt.”

Hoe werkt het?

“WordPress is als basis genomen omdat WordPress zich als krachtig, flexibel en werkbaar CMS inmiddels ruimschoots heeft bewezen. Gebruikers kunnen op basis van vooraf gedefinieerde stijlen zelf responsive online magazines publiceren en deze met een ingebouwde e-mailcampagne manager bij de juiste doelgroep onder de aandacht brengen. Alles met het gemak wat je van WordPress mag verwachten.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Leestijden in een online magazine variëren van 7 tot 10 minuten per lezer. 53% van de Nederlanders bezit een tablet. 31% van de tabletgebruikers leest kranten en tijdschriften online. Mobiele communicatie is belangrijker dan ooit.”

Wie is er bij betrokken?

“WordPress Magazines is een in-house productie van DutchGiraffe. DutchGiraffe is als enige betrokken bij de ontwikkeling van dit platform.”