Gespot

Yellowbag: Krijg een melding als jouw favoriete producten goedkoper worden

0

Yellowbag is een online shopping-tool waarmee je al je favoriete producten van webshops op één handige plek kunt verzamelen. De tool checkt dagelijks de prijs van je opgeslagen producten en stuurt je een melding als de prijs gedaald is. Jasper van Elferen, mede-oprichter van Yellowbag, vertelt. 

Wat is het?

“Yellowbag is een shoppingtool waarmee online shoppers tijd en geld besparen. Je slaat je online finds op op een handige, overzichtelijk plek. De tool houdt de prijs van deze producten dagelijks in de gaten. Zodra een prijs daalt, ontvang je een melding. Zo ben je als eerste op de hoogte van een prijsdaling!”

Waarom dit initiatief?

“Paul Aelen en ik zochten een manier om online producten en webshops makkelijk op te slaan. Daarnaast zochten we naar een manier om de prijs van producten in de gaten te houden. Want hoe weet je wanneer een product in prijs daalt? Dagelijks zelf de prijs checken is niet handig. Daarom hebben wij dit bedacht.”

Hoe werkt het?

“Je verzamelt op een persoonlijke pagina je producten. Je voegt nieuwe producten toe, door op de gele plus te klikken en hierin de url van de productpagina te plakken. Alle producten komen op de hoofdpagina te staan. Om het extra overzichtelijk te maken, kun je categorieën maken en je producten aan deze categorieën toevoegen. Op de opgeslagen producten kun je een ‘price alert’ instellen. Daarmee geef je aan dat Yellowbag dagelijks de prijs van de producten voor je in de gaten houdt. Zodra een product in prijs daalt, ontvang je van ons een mailtje en een notificatie.”

https://vimeo.com/119345915

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De site werkt op dekstop, tablet en mobiel. Naast onze responsive website hebben we ook een app voor zowel Android als iOS. Met onze techniek kunnen we van meer dan 93 procent van alle shops wereldwijd de prijs checken. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat er regelmatig producten in prijs dalen: 20 procent van alle producten verandert maandelijks in prijs.”

Wie is er bij betrokken?

“Samen met Paul Aelen heb ik Yellowbag opgericht. Daarnaast hebben we één designer in dienst, Quoc, twee programmeurs, John en Thomas, en één marketingmedewerkster, Lisanne. Samen zorgen wij ervoor dat online shoppers tijd en geld besparen.”

Bron:   Yellowbag  -  Download