Training Facebook contentstrategie
8.3

Training Facebook contentstrategie

Breng je activiteiten en campagnes op Facebook naar een hoger niveau

1 dag
Utrecht
€ 690,00
13
0
0
0
0
0

Je hebt je Facebookpagina opgezet en je doelstellingen en kpi’s geformuleerd. De grote vraag is: hoe nu verder? Voorbeelden van content zijn er genoeg, maar hoe pak je dat nu aan voor jouw organisatie? Wat is de basis voor een goede contentstrategie? Welke thema’s passen bij jouw bedrijf en hoe maak je de vertaalslag naar de Facebookpagina om meer fans te krijgen, de interactie op je berichten te verhogen en de naamsbekendheid te vergroten?

Wat leer je tijdens de training Facebook contentstrategie?

Tijdens de training Facebook contentstrategie leer je om de juiste doelstellingen en kpi’s te vertalen naar content. Je ondekt hoe je deze doelen meetbaar maakt. Je leert op welke manier je met content echte fans kunt krijgen. Onmisbaar hierbij is het opzetten van een contentkalender en de spelregels van een goede Facebookcampagne. Je leert hoe je van een winactie of fotowedstrijd een virale campagne maakt, maar misschien wel net zo belangrijk, hoe je met klachten en vragen om moet gaan of meer likes krijgt.

Je ontdekt met welke content je in staat bent de juiste doelgroepen te bereiken. Je hebt je doelstellingen geformuleerd en je weet hoe je de ROI van je acties en campagnes inzichtelijk maakt. Je weet hoe je meer fans en bereik kunt krijgen en hoe je fans kunt verleiden tot meer interactie en aankoop. Content produceren gaat je makkelijker af en je weet hoe je low-budget een professionele campagne opzet. Klachten en moeilijke vragen ga je niet meer uit de weg.

Na afloop van de training Facebook contentstrategie:

 • Ben je in staat om de doelstellingen en kpi’s daadwerkelijk te vertalen naar een Facebook contentstrategie.
 • Weet je hoe je goede en relevante content produceert die aansluit bij jouw doelgroepen.
 • Heb je inzicht gekregen in hoe je meer fans en bereik krijgt.
 • Weet je hoe je op Facebook een campagne opzet en hoe je die tot een succes maakt.
 • Weet je welke kpi’s relevant zijn om te meten en hoe je een goede Facebook- rapportage maakt van jouw posts, acties of campagnes.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor online marketeers, social media specialisten en communicatieadviseurs: iedereen die zich bezighoudt met content, contentcreatie en social media en meer resultaat wil behalen met de inzet van Facebook.

Sybren Smith is Facebook marketing specialist en oprichter van Facebook & Instagram marketing bureau Geheim van de Smith. Hij helpt organisaties zoals RTL Nederland, Reat en Beate Uhse de commerciële marketingdoelstellingen te bereiken met behulp van social content marketing en advertentie campagnes op het scherpst van de snede. Voor Frankwatching verzorgt Sybren de training Facebook contentstrategie, Facebook adverteren en het webinar Facebook marketing.

Tijdens de training Facebook contentstrategie komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Van feiten en cijfers naar strategie.
 • Facebook in Nederland (trends & statistieken).
 • Facebookstrategie bepalen in 5 stappen (doelstellingen & KPI’s).
 • Meten = weten: werken met Facebook Insights.
 • Slimme manieren om meer echte fans te verwerven.
 • Van content naar campagne.
 • Content thema’s uit het hart van je merk/organisatie.
 • Het Facebook nieuwsfeed algoritme (EdgeRank) de baas worden.
 • De X-factor van goede Facebookcampagnes.
 • Zelf een campagne maken: van concept tot campagneplan.
 • De training Facebook contentstrategie is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop (liever geen tablet) noodzakelijk.
 • Toegang als beheerder tot een Facebookpagina en een Facebook ads account zijn nodig om het optimale uit deze training te halen.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 of 12 personen.

De training was een fijne opfrisser wat betreft de huidige stand van zaken met Facebook. Dankzij de training weet ik wat ik wel en niet kan doen aan content en heb ik geleerd hoe ik met organisch bereik zoveel mogelijk mensen van de doelgroep kan bereiken.

19-04-2018

Marline Ritmeester

Ik ging op vleugels naar huis, zo geïnspireerd was ik! Veel informatie, veel tips & tricks. Daar kom ik eigenlijk voor al die nuttige tips en tricks.

18-04-2018

Natasha Glass

Ik had weinig tot geen ervaring met contentstrategie. Tijdens de training heb ik niet alleen van de trainer kunnen leren, maar ook van de medecursisten. Zeer veel geleerd, kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

14-01-2018

Ingrid van Stijn

Fijne praktische tips en Sybren kon goed advies geven bij problemen.

12-01-2018

Louis

De Facebook contentstrategie is een uitstekende training voor social media collega's die nog veel willen leren over de beginselen van een goede Facebook strategie en tips en tricks nodig hebben over hoe en waarom ze een Facebookpagina starten. Voor redacteuren en adviseurs die al iets meer weten over het opstellen van een strategie en succesvolle social media content is deze training minder boeiend. Ik heb zelf niet heel veel nieuwe dingen gezien of gehoord. De training was meer een bevestiging van mijn eigen kennis. Wel heel veel succesvolle voorbeelden gezien uit de praktijk. Sybren is een fijne trainer met veel kennis van zaken en nam uitgebreid de tijd voor iedereen die vragen had. Heel positief!

22-02-2017

Elkana Everhardus

Zeer leerzame training waarbij alle aspecten worden behandeld en ruimte is voor vragen en persoonlijke casussen. De groep bestond uit 8 personen, wat erg prettig was. Naar huis gegaan met genoeg informatie en inspiratie om aan de slag te gaan.

21-02-2017

Sanne Kouters

Ik vond de training 'Facebook contentstrategie' van Sybren Smith prima qua inhoud. Manier van doceren (open/enthousiast/oprecht betrokken) helemaal goed. Veel stof behandeld in 1 dag. Eindsprint in sneltreinvaart, maar diverse onderwerpen aan orde gekomen. Dag misschien iets te kort om meteen alle in en outs te leren/beheersen, maar heb goede basis opgedaan ogv Facebook contentstrategie. Verder qua catering meer dan prima verzorgd. Lekkere healthy food and drinks ?

21-02-2017

Martine 't Hoen

De training is erg goed bevallen, zeer praktisch, kunt direct met je eigen vragen/cases terecht en de trainer geeft echt inspiratie.

10-11-2016

Merel Maas

Een cursus waarbij alle belangrijke aspecten van Facebook aan bod komen. Trainer Sybren Smith heeft duidelijk verstand van zaken. Hij maakt inzichtelijk hoe je Facebook optimaal kunt inzetten voor jouw bedrijf en geeft tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

31-10-2016

N Blakenburg

Heel blij dat ik deze training heb gevolgd, het overtrof mijn verwachtingen. Het was informatief, interessant en de praktische info was doeltreffend en voor iedereen wel toepasbaar op zijn of haar eigen manier.

27-10-2016

Geertje de Ruijter

Afgelopen maandag, 17 oktober, heb ik de cursus facebook concernstrategie gehad. Dit was een leuke en leerzame cursus met een kleine groep. Het fijne aan deze cursus vond ik dat er tussendoor een paar opdrachten zaten. Dat onderbreekt de cursus een beetje. Ook vond ik het erg fijn dat dit gezamenlijk werd besproken zodat we elkaar tips of advies konden geven. Misschien is het wel slim om de cursus in te korten of te verdelen over twee dagen. Ik heb geen enkele ervaring op gebied van marketing dus het ging af en toe erg snel. Ook zou het prettig zijn om tijdens de cursus al de hand out te ontvangen van de presentatie in plaats van achteraf. Verder vond ik het een interessante dag die ik heb afgesloten met nieuwe ideeën.

20-10-2016

Maartje van Enckevort

Wil je in een dag alles, maar dan ook echt alles leren over Facebook? Trainer Sybren Smith staat vast alweer te popelen om zijn kennis over te dragen. De training gaat verder dan de ontwikkeling van een strategie, Sybren leert je meteen welke mogelijkheden Facebook allemaal biedt en hoe je je pagina optimaal kunt gebruiken. Super handig om je laptop mee te nemen naar de training! Ik volgde de training met 3 anderen, waardoor er veel persoonlijke aandacht was. Ook leuk de opdrachten tussendoor om het geleerde direct toe te passen. Een aanrader!

10-05-2016

Sander Spierenburg

Communicatieadviseur bij Gemeente Stichtse Vecht

Informatieve training met goede mix tussen theorie en praktijk.

05-01-2016

Saskia Reijnen

Adviseur bij pinq

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Facebook contentstrategie op 30-08-2018 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd