Microsoft komt met online advertentieplatform adCenter

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]Tijdens de gisteren gehouden MSN Strategic Account Summit in Seattle lanceerde Steve Ballmer, CEO van Microsoft, Microsoft adCenter. Alle gesponserde zoekresultaten in MSN Search worden nu verzorgd door dit online advertentieplatform. Volgens Ballmer zal de reclamewereld een spilfunctie hebben in de ondersteuning van Microsofts snel groeiende digitale netwerk. Naast adCenter verwacht Ballmer meer ontwikkelingen richting de reclamewereld.

adcenter is een jaar geleden aangekondigd als een veelomvattend platform en een verzameling tools voor adverteerders. adCenter is momenteel beschikbaar in Singapore en Frankrijk waar 100 procent van de betaalde zoekadvertenties via deze dienst loopt. Ballmer heeft het advertentieplatform nu in de Verenigde Staten gelanceerd. Eind mei begint Microsoft met een beperkt aantal adverteerders in het Verenigd Koninkrijk. Naar nu wordt verwacht zal adCenter in 2007 beschikbaar komen in Nederland. 

[[image:adcenter.jpg::center:1]]
adCenter is de 'advertentiemotor' voor Windows Live, MSN en andere Microsoft online diensten en helpt adverteerders met het strategisch plannen van hun online inkoop. Microsoft adCenter is ontwikkeld om adverteerders een 'one-stop shop' te bieden voor de inkoop van contextuele, display- en zoekadvertenties op de verschillende Microsoft online diensten. In reactie op feedback van adverteerders biedt adCenter niet alleen overzichtelijke rapportages, maar zullen in toekomstige versies van adCenter ook geavanceerde analyseapplicaties worden opgenomen. Microsoft heeft daartoe DeepMetrix overgenomen, een specialist op het gebied van webanalyse en business intelligence tools voor (online) marketeers. De technologieën van DeepMetrix, zoals LiveSTATS zullen worden uitgebreid en naast adCenter ook voor Windows Live Search, Office Live en andere diensten worden aangeboden.  

adCenter biedt informatie over profielen van bezoekers (zoals geografische locatie, leeftijd, geslacht, tijd van de dag) en geavanceerde mogelijkheden om deze specifieke doelgroepen te bereiken. Het platform is daarmee onder andere ontwikkeld om adverteerders een hoger rendement te bieden. Ballmer: "We groeien via MSN, Windows Live en adCenter van een softwarebedrijf naar een aanbieder van online media, daarom is een nauwe relatie met de reclamewereld buitengewoon belangrijk voor ons."  
 
Microsoft is niet alleen voornemens een krachtig 'next generation' advertentieplatform te bieden, maar concentreert zich ook op "Softwarediensten – door advertenties ondersteund – die consumenten toegang geven tot een breder scala aan digitale media. Wanneer en hoe zij dit maar willen", aldus Ballmer.