Gespot

LeerWiki.nl: de educatie-community

0

Kennis en geld maken het leven makkelijker. Educatie-community LeerWiki is gebaseerd op beide: je kunt er slimmer door worden en  inkomsten vergaren.

Wat doet de site?

LeerWiki is de educatie-community waar je je eigen leermomenten kunt opslaan en deze deelt met anderen. Omdat je als gebruiker meedeelt in de advertentie inkomsten word je financieel beloond voor je inspanningen. Actieve deelname aan LeerWiki is daarom een slimme investering: het levert je extra kennis en extra geld op, zowel op korte- als op lange termijn. In tijden van economische recessie kan LeerWiki daarom veel mensen erg interessant zijn.”

Waarom deze site?

“Er zijn meerdere platformen waarop gebruikers artikelen kunnen plaatsen en mee kunnen delen in de advertentie-inkomsten. Maar deze websites focussen zich vooral op de plaatsing van informatie. LeerWiki daarentegen legt vooral de focus op het educatie-aspect. Er komen steeds meer leuke functies bij die gebruikers stimuleren ‘te gaan leren’ over nieuwe onderwerpen. Een voorbeeld hiervan is de recent gelanceerde ‘vraag je raak’ module. Hiermee worden onze leergierige gebruikers getriggerd vragen te beantwoorden die via deze module worden gesteld.

LeerWiki.nl wordt door onze gebruikers als flink verslavend bestempeld. Ze komen voortdurend langs op de site: is het niet om een nieuw artikel te schrijven, dan wel voor het bekijken van de bezoekersstatistieken of om een stijging van een bonus te signaleren. De gebruikers wijzen de verslaving toe aan de voldoening van het op een ontspannen manier vergaren van nieuwe kennis, de gezelligheid van de LeerWiki-community, de vele functionaliteiten die de site biedt en de continue groei van de mogelijkheden op de site. Dat de gebruikers daar ook nog eens een leuke maandelijkse vergoeding aan overhouden noemen ze de slagroom op deze nieuwe hobbytaart.”

Hoe werkt de site?

“De site is toegankelijk voor iedereen. Na aanmelding kunnen de nieuwe gebruikers al vlot beginnen met schrijven. In tegenstelling tot Wikipedia hebben artikelen op LeerWiki wel één auteur en zijn deze artikelen beschermd voor bewerking door anderen. Als een artikel is opgeslagen wordt het gecontroleerd door de moderators voordat het wordt geplaatst op de site.

De site kenmerkt zich door vele functionaliteiten. Gebruikers krijgen beschikking over geavanceerde statistieken als ‘bezoekersaantallen’, ‘gebruikte zoekwoorden’, ‘backlinks’ en ‘Google rankings’. Er kan daarnaast binnen de community flink gecommuniceerd worden via het ‘forum’, ‘persoonlijke berichten’, ‘email’, ‘bezoekersfeedback’ en de ‘chat’ (alleen toegankelijk voor de gevorderde gebruikers).

De inkomsten verlopen via een bonusmodel. Wanneer een gebruiker actiever bijdraagt aan de site, zal zijn/haar bonus oplopen met als gevolg dat een hoger reclameaandeel wordt afgedwongen. Uiteindelijk kan iemand zelfs tot 100% van de reclame inkomsten van Google Adsense realiseren. Inmiddels zijn er op LeerWiki.nl al een aantal schrijvers die 65% van de reclame inkomsten hebben gerealiseerd.”

Wat zijn de facts?

“Zonder promotie heeft de site in het afgelopen half jaar haar duizendste gebruiker mogen verwelkomen. Van deze gebruikersgroep heeft een groot deel al meer dan 10 artikelen geschreven wat het totaal aantal artikelen al richting de 3000 artikelen brengt. De top schrijvers zijn niet stuk te krijgen en hebben inmiddels al per persoon 250 leermomenten gedeeld.

Ook de waardering van Google mag er tegenwoordig zijn: in april 2008 is er aan LeerWiki een PR6 toegewezen. Een mooie waardering voor een dynamische site dat bijna op alle facetten een maandelijkse groei kent van 10%.

Van één soort groei is het nu al zeker dat het zal doorzetten: de komende maanden zullen er vele nieuwe functionaliteiten bij gaan komen die de site nog leuker en nog meer verslavend maken. Welke dat zijn, kan ik nu nog niet verklappen, maar ik kan wel zeggen dat de expansiedrift nog niet gestild is.”

Wie maakt de site?

“Achter de schermen wordt LeerWiki gerund door het bedrijf Dynasource Media Network (Utrecht) en haar zeer gewaardeerde team van Moderators. Ervaren gebruikers van LeerWiki kunnen toetreden tot dit team en krijgen hiervoor extra mogelijkheden op de site zoals bijvoorbeeld extra statistieken. Ook Belgische moderators werken mee aan de site. Op het gebied van de Nederlandse taal zijn zij ware aanwinsten. Maar wisten we dit niet al door tv-programma’s als Tien voor Taal en het Nederlandse Dictee?”

Frankwatching in gesprek met Boudewijn Vahrmeijer over LeerWiki.nl.