Gespot

Pifworld: Voor een betere wereld

0

logo-pifworldOp Pifworld kun je samen met vrienden en familie projecten steunen die bijdragen aan een betere wereld.

Wat doet de site?

“Op Pifworld kunnen mensen op een unieke manier bijdragen aan een betere wereld. Via de virtuele wereldbol kun je op zoek gaan naar het project dat bij je past. Van ziekenhuizen en HIV/Aids projecten tot waterputten en wildlife parks. Zodra het totaalbedrag voor het project bereikt is, gaat het project daadwerkelijk van start. 100% van de donaties gaat naar de partner organisatie die het project uitvoert. Bovendien word je met behulp van video’s, foto’s en blogs regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het project.

En Pifworld gaat nog een stapje verder. Behalve online doneren, kun je ook je vrienden, familie en collega’s mobiliseren om je samen actief in te zetten voor jouw favoriete project. Zo kun je samen met je (online) vrienden wereldwijd projecten ondersteunen.”

Waarom deze site?

“Pif in Pifworld staat voor “play it forward”. De gedachte hierachter is dat we verschil kunnen maken door samen te werken. Veel mensen denken dat hun individuele bijdrage geen verschil maakt in het verbeteren van de wereld, maar door onze krachten te bundelen, kunnen we wel degelijk bijdragen aan een betere wereld. Pifworld geeft iedereen de kans om samen met zijn vrienden op een simpele manier bij te dragen aan een betere wereld.”

Hoe werkt de site?

“Door je op Pifworld te registreren, krijg je je eigen profiepagina. Hier kun je direct zien op welke projecten je hoeveel hebt gedoneerd. Je kunt ook een stap verder gaan en Ambassador worden van jouw favoriete project. Op je eigen Ambassador’s Pagina kun je anderen mobiliseren om zich samen met jou in te zetten voor het project. Dit kan door het schrijven van blogs, het plaatsen van video’s en foto’s. Het organiseren van feesten of bijzondere acties, niks is te gek om aandacht te krijgen en geld te werven voor jouw project. Zo ontstaat er rondom elk project een netwerk die de realisatie van het project mogelijk maakt.”

Wat zijn de facts?

“Pifworld is in maart 2009 gelanceerd. Het idee ontstond een paar jaar eerder bij Harmen van Doorn, vanuit de behoefte meer bij te willen dragen aan het realiseren van een betere wereld. In 2007 richtte Harmen de organisatie Play it Forward op. Deze organisatie creëerde Pifworld.

Op het moment zijn er 14 enthousiaste mensen werkzaam bij Pifworld. Er staan nu meer dan  veertig projecten online en er zijn nu al bijna 800 enthousiaste leden.”

Wie maakt de site?

“De front-end van de website is ontwikkeld door UncInc en de back-end is gerealiseerd door J-team.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Marie-Christien van Wensen van Pifworld.