Gespot

Sportweek: Laatste sportnieuws en -standen via mobiel

0

De nieuwe mobiele sportsite van Sportweek biedt sportliefhebbers het laatste sportnieuws(24/7) en live tussenstanden van de belangrijkste sporten. Een gesprek met Duco Berghuis van Sportweek.

Wat doet de site?

“De nieuwe mobiele sportsite van Sportweek bedient sportliefhebbers met het laatste sportnieuws (24/7) en live tussenstanden van de grootste sporten.

Het unieke van de site is dat het laatste sportnieuws en een grote verscheidenheid aan live tussenstanden, samengebracht zijn op 1 mobiel platform. De site is gratis toegankelijk voor iedereen met de beschikking over internet op zijn telefoon of PDA.”

Waarom deze site?

“Mobiele sites en iPhone applicaties die bijvoorbeeld alleen live voetbal tussenstanden tonen of waar je alleen de Formule1 live kunt volgen bestaan al. Echter, een platform waar je zowel voetbal (alle grote Europese competities) als tennis, Formule1, schaatsen, wielrennen en hockey live kunt volgen bestond nog niet. Dit gat hebben wij met deze mobiele site nu opgevuld.

Een andere reden om deze site te ontwikkelen is dat Sportweek online een van de grootste sportplatformen van Nederland wil worden. Om deze doelstelling te kunnen realiseren mag een mobiele site natuurlijk niet ontbreken.”

Hoe werkt de site?

“De belangrijkste inhoud van de site is het live tussenstanden gedeelte, daarbij ligt de nadruk (uiteraard) op het voetbal. Live tussenstanden verschijnen op de homepage prominent in beeld zodra er live wedstrijden zijn. De site refreshed standaard om de minuut om op deze manier altijd up-to-date te zijn.

Behalve het sportnieuws is uiteraard ook alle voetbalinformatie op competitieniveau overzichtelijk te bekijken. Naast live tussenstanden zijn er standen, programma’s en uitslagen. Dit geldt ook voor de meeste andere sporten.

De site maakt gebruik van een ‘device recognition systeem’. Je hoeft dus geen aparte url in te voeren, het systeem herkent een toestel en stuurt je – als je www.sportweek.nl invoert – automatisch door naar de mobiele site.”

Wat zijn de facts?

“Na enkele weken in de lucht te zijn, trekt de mobiele site ruim 10.000 bezoekers per dag. De normale site trekt per maand ruim 500.000 unieke bezoekers. De doelstelling voor de mobiele site is om in het totale bereik van Sportweek.nl een belangrijk aandeel te gaan vormen.

Inkomsten worden gegenereerd door bannercampagnes en de mogelijkheid tot het claimen van de site of onderdelen daarvan. Grote sportevenementen zoals de Olympische spelen, EK/WK en Tour de France krijgen een eigen sectie op de site en zullen prominent en uitgebreid weergegeven worden. Dit zal in samenwerking met NUsport.nl gedaan worden. Sportweek en NUsport.nl werken al geruime tijd nauw samen. Een voorbeeld van deze samenwerking is de normale website Tour09.nl, gelanceerd ten tijde van de Tour de France afgelopen zomer.”

Wie maakt de site?

“Vanuit Sportweek – onderdeel van Sanoma Men’s Magazines – ben ik, Duco Berghuis, verantwoordelijk voor het project. Ik heb  onder andere het functioneel ontwerp ontwikkeld, het design aangestuurd en verzorg in mijn functie als marketeer de marketing.

De site is gebouwd door XS2theworld. Zij hebben ook het ‘device recognition systeem’ ontwikkeld. XS2TheWorld ontwikkelt mobiele oplossingen voor onder meer Sanoma, ABC, Fanta, Kodak, BP, Teleac, Wegener en Cathay Pacific.”