Social media nieuws: vernieuwde Facebookpages & Google Weddings

0

Frankwatching zet elke week het laatste nationale en internationale nieuws op het gebied van social media en online marketing op een rij. Deze keer: Facebookpagina’s vernieuwd, plan je bruiloft met Google Weddingplanner, Twitpic brengt instant video naar Twitter en social browsing met de Crome Layers app.

Facebookpagina’s vernieuwd

Facebookpagina’s krijgen een nieuwe lay-out en verschillende nieuwe functionaliteiten die het makkelijker maken om de interactie met de fans aan te gaan. Pagina-eigenaren kunnen nu al hun pagina updaten. Op 10 maart 2011 gebeurt het automatisch. Wat er gaat veranderen:

  • De navigatie is verplaatst van de header, naar een verticale weergave in de linkersidebar
  • Bovenaan je pagina staan de laatst toegevoegde foto’s, net als op de vernieuwde profielen
  • Er is een RSS-feed voor je pagina
  • De mogelijkheid om Facebook te gebruiken als je pagina en daarmee te ‘liken’ en reageren op andere pagina’s uit naam van je eigen pagina (in plaats van met je persoonlijke profiel)
  • Notifications wanneer je fans iets op je pagina plaatsen of reageren op posts
  • De mogelijkheid om het type pagina achteraf aan te passen
  • Twee verschillende wall feeds; de laatste posts of de ‘top stories’, net zoals in je profiel

Een van de belangrijkste veranderingen is dat je als administrator tussen je eigen profiel en je pagina kunt switchen. Zo kun je als pagina reageren op andere pagina’s en op posts van anderen, zonder  je eigen profielnaam achter te laten. De mogelijkheid om de laatste foto’s te laten zien bovenaan de pagina, maakt daarnaast creatieve vormgeving van je pagina mogelijk. Voor creatieve inspiratie bekijk deze blogpost op Mashable.

Google Weddingplanner

Vlak voor Valentijnsdag lanceert Google een dienst die je helpt je bruiloft te plannen. Google Weddings combineert de mogelijkheden van Google Sites (eenvoudig een website maken), Picnik (foto’s bewerken en gepersonaliseerde uitnodigingen maken), Google Docs (planning, budget, adressen) en Picasa (online gepersonaliseerd fotoalbum van je trouwfoto’s). Het is de meest recente poging van Google om zich te vestigen in het leven van haar gebruikers. De dienst is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar.

Twitpic brengt video naar Twitter

Twitpic, een van de meest gebruikte services voor het tweeten van foto’s, lanceerde afgelopen week een videoservice. Vanaf nu is het mogelijk om een filmpje te schieten met je telefoon en deze vervolgens via Twitpic direct te twitteren.  Op dit moment worden de filmpjes nog niet in Twitter zelf weergegeven, daar is slechts een thumbnail van het filmpje te zien. Twitpic is wel hard aan het werk deze functionaliteit te ontwikkelen.

Chrome Layers app

De nieuwe Chrome app Layers geeft je een intuitief en vloeiend overzicht van wat je vrienden op dit moment delen op social networks, geeft je de mogelijkheid zelf deel te nemen aan de gesprekken, maakt het mogelijk niet steeds te hoeven klikken en brengt daarmee al je sociale netwerken samen. Layers is daarmee een nieuw soort social media dashboard. De Layers app is vooralsnog gratis te downloaden in de Chrome web store. Lees meer over Layers of bekijk onderstaande video.

Accepteer cookies

Bekijk hier de alle artikelen uit de serie Social media nieuws.