Gespot

YouBeDo.com: Boekenwinkel die deelt met goede doelen

0

Online boekenwinkel YouBeDo.com is uniek in haar soort: van ieder verkocht boek gaat zo’n 10% van het aankoopbedrag naar een goed doel naar keuze. In gesprek met Michael van Loenen over dit initiatief.

Wat is het?

“YouBeDo.com is een unieke online boekenwinkel. We verkopen dezelfde boeken (1,5 miljoen titels) tegen dezelfde prijzen en voorwaarden als andere boekenaanbieders. Maar daar houdt de vergelijking dan ook op. YouBeDo.com gaat namelijk verder en geeft 10% van ieder aankoopbedrag aan een goed doel dat jij als koper kiest. Wij noemen dit het systeem van delen. In Nederland kennen we de wet op de boekprijs. Dit betekent dat ieder Nederlands boek dezelfde prijs heeft. Bij buitenlandse titels kunnen de prijzen wel variëren.”

Waarom dit initiatief?

“Wij dromen van een eerlijke en rechtvaardigere wereld. Dit bereiken we door te zorgen voor een nieuwe geldstroom die terecht komt bij mensen, dieren en de natuur die het nodig hebben. De verkoop van boeken is voor ons een middel om bij te dragen aan een betere wereld.”

Hoe werkt het?

“Waar YouBeDo.com voor staat, wat wij doen en hoe dat in zijn werk gaat, leggen wij hier onder in de video uit. ”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Zoals onze donatieteller op de website al laat zien, heeft YouBeDo.com al meer dan € 11.000 kunnen weggeven doordat klanten hun boeken bewust bij YouBeDo.com hebben gekocht. De afgelopen 1,5 jaar hebben we veel geleerd over online verkoop. We zijn daarom in februari van start gegaan met het bouwen van een verbeterde versie van YouBeDo.com. Deze zal in de komende maanden worden gelanceerd.

Ons businessmodel is tweeledig.  Het is gericht naar het systeem van delen, waarbij wij als organisatie marge (10%) inleveren om zo bij te dragen aan een betere wereld. Dit doen we omdat we handelen vanuit onze droom en winst maken niet het doel op zich is.”

Wie is betrokken?

YouBeDo.com is opgericht door Bert van Ingen en ik (Michael van Loenen).  Wij kennen elkaar bijna tien jaar in zowel zakelijk als privésfeer. We zeggen zelf altijd dat YouBeDo.com niet is bedacht, maar is ontstaan vanuit onze passie om te zorgen voor een verandering op onze aardbol.”