Doneer je oude iPhone, iPad of iPod aan een goed doel!

0

Alweer even geleden spotte Frankwatching de app Klikpraat, waarmee mensen met de spierziekte ALS, ondanks spraakproblemen, toch kunnen blijven communiceren met een iPad app. Op dat artikel zijn nogal wat reacties gekomen van vrienden en familieleden van mensen met ALS. Vaak was de strekking: we willen heel graag aan de slag met de app, maar we hebben geen iPad en hebben daar op dit moment ook geen geld voor. Jij kunt deze mensen helpen!

25-01-2016 Noot van de redactie: het is inmiddels niet meer mogelijk om je iPhone, iPad of iPod te doneren. 

Voor degenen die de Klikpraat app niet meer helder voor ogen hebben, een kleine opfriscursus:

Accepteer cookies

Zonder device geen hulp-app

Ook voor andere apps, die door dezelfde ontwikkelaar (RE-phrase) in samenwerking met Stichting Dr. Leo Kannerhuis worden gemaakt, speelt een dergelijk probleem. Deze apps zijn speciaal voor jongeren met autisme. De jongeren kunnen met de apps voor iPhone en iPod zelfstandig met het OV reizen en ze kunnen zich beter redden op school. Helaas hebben ze vaak geen (geld voor een) iPhone of iPod.

Jullie hulp gevraagd!

Tijdens Sinterklaas, kerst en Oud en Nieuw worden er altijd weer veel gadgets, zoals ook iPods, iPads en iPhones cadeau gegeven. Wij zijn benieuwd of daardoor ook oude exemplaren in kasten terecht zijn gekomen. Wist je dat die heel goed een tweede, heel nuttig leven kunnen krijgen?

Geef je nu op en laat jouw oude iPhone, iPod of iPad binnenkort hulp bieden aan jongeren met autisme. Zoals voor Melissa, die weer haar weg in het OV te kan vinden en haar schooltaken kan plannen.