Gespot

Sindo.nl: Marktplaats voor huren en verhuren

0

Sindo.nl is een huur- & verhuurplatform voor particuleren. Via de site kun je je eigen spullen verhuren en spullen van anderen huren, vertelt Fredrick Insinger, medeoprichter van Sindo.nl.

Wat is Sindo.nl?

“Mensen kopen vaak producten die zij maar sporadisch gebruiken. Na de aanschaf gebruiken zij het product maar een paar keer en vervolgens wordt het opgeborgen op de zolder of in de kelder. Daarna wordt het (bijna) nooit meer gebruikt. Neem een boormachine, die wordt na aanschaf gemiddeld 12 tot 13 minuten gebruikt in zijn hele levensduur. Erg zonde! Wij bieden een online platform dat “Peer-to-peer renting” mogelijk maakt. Wij verbinden ‘mensen die bepaalde producten nodig hebben’ aan ‘mensen die deze producten bezitten’. Waarom zou je voor producten een hoge aanschafprijs betalen als je ze maar 1 keer nodig hebt? Waarom huur je ze gewoon niet van iemand anders bij je in de buurt? Daarnaast zie je een enorme trend in peer-to-peer business, mensen beginnen langzaam te beseffen dat je door te delen geld kunt besparen.”

Waarom dit initiatief?

“Wij kwamen met het idee toen er economische onrust was. Wij wilden iets ontwikkelen waardoor mensen geld konden verdienen en/of besparen. Daarnaast moest het makkelijk in gebruik zijn, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Toen hebben wij besloten om deze site op te zetten. Bovendien is het goed voor het milieu, omdat we de overproductie tegen gaan.”

Hoe werkt Sindo.nl?

“Voor ons is het erg belangrijk dat een gebruiker met een gerust hart zijn of haar spullen kan verhuren. Op onze site hebben we daarom een veiligheidscentrum, daar kunnen gebruikers alles lezen over hoe zij veilig hun spullen kunnen verhuren. Ze kunnen o.a. een standaard huurcontract downloaden. Wij werken daarnaast met verificaties van bijvoorbeeld Facebook en Twitteraccounts, zo ontstaat er sociale controle. In Frankrijk en Amerika is het al een groot succes en de platforms daar gaat 99% van alle transacties goed.”

https://www.youtube.com/watch?v=KFMGvzwSscc

Wat zijn de facts?

Sindo.nl zal nog geruime tijd gratis zijn, daarna gaan we langzaam voor bepaalde categorieën kleine bedragen vragen. Voor artikelen die voor een lage prijs te huur worden aangeboden, zullen we geen geld gaan vragen. Wij zijn nog maar net live, maar de hoeveelheid positieve reacties die we krijgen iedere dag beloven veel goeds. Nu ligt de bal bij ons om het platform te blijven verbeteren.”

Wie is er betrokken bij Sindo.nl?

“Met vier man zijn wij dit project begonnen. We zijn jonge ondernemers, die dag en nacht kunnen werken, om zo een mooi bedrijf neer te zetten. Zelf ben ik co-founder van Sindo.nl. Enzo Slijpen (20) is verantwoordelijk voor alles omtrent de website. De tweeling Ravi en Yuri Roosblad (24) doen de marketing en backoffice. Wij hebben een unieke partnership met ‘Aangetekend Bellen‘, die ons ondersteunt in de veiligheid. Verder hebben wij veel contact met mensen die ons bedrijf verder kunnen helpen.”