Furl: gemakkelijk berichten archiveren en weer terugvinden

0

Door Dutchcowboys.nl werd ik gewezen op Furl. Het beste dat er sinds Google is uitgevonden roepen ze. En het is inderdaad een erg handige toepassing. Furl (de naam komt van File URLs) is een tool waarmee je informatie kunt opslaan, delen en terugvinden.

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

Je kunt pagina’s per thema (topic) opslaan en vervolgens uiteraard weer terugvinden. Nieuwe berichten kun je met een RSS-feed aanbieden en bijvoorbeeld in een weblog opnemen. Zoals hiernaast vanaf vandaag voortaan allerlei interessante links te vinden zijn.

Je kunt je natuurlijk ook op de RSS-feed van deze Frankwatching links abonneren. Of op de RSS-feeds van een of meerdere thema’s. Mijn complete linkarchief is terug te vinden via The Frankwatching Linkblog Archive. Zoeken op thema kan door gebruik te maken van het uitklapmenu Filter by topic. En dat laatste vind ik eigenlijk nog het meest vernieuwende van Furl. Omdat het gebruiksgemak zoals gezegd erg hoog is en de service gratis, denk ik dat Furl echt door gaat breken. Eens kijken hoe (en hoe snel) zich dit verder ontwikkelt.