Gespot

Stunda: Kameraanbod voor studenten

0

Op Stunda.nl vinden studenten gratis een groot aanbod kamers. Je kunt kamers huren of verhuren.

Wat doet de site?

Stunda.nl is een internetportal voor studenten.  We hebben als doel studenten te  helpen om gratis en snel een kamer te (ver)huren.  Stunda  spidert dagelijks het kameraanbod in Nederland en plaats dat op de website.  Zo bieden we de student  het totale kameraanbod op 1 website.”

Waarom deze site?

“De aanleiding is het gefragmenteerde kameraanbod in Nederland en het ontbreken van een handige en overzichtelijke website die dat probleem oplost. Daar kwam Stunda dus om de hoek zetten, in de naam zit gelijk een knipoog naar Stunda’s grote broer Funda. Simpel gezegd: wat Funda doet voor de huizenmarkt wil Stunda voor de kamermarkt doen.”

Hoe werkt de site?

“Gemak is het uitgangspunt. Zo kan elke gebruiker een persoonlijk Stunda account aanmaken, waarmee hij gelijk over handige tricks en tools beschikt om het (ver)huurproces van zijn of haar kamer te bevorderen. Stunda biedt een live chat functie,  video support, extra ‘opval’ functies voor advertenties en nog veel meer.”

Wat zijn de facts?

“De eerste versie van Stunda staat sinds vorige week online en de positieve reactie stromen binnen. We zitten nu rond de 100/150 unieke bezoekers per dag, maar de lijn is stijgend. We zitten nog vol met leuke ideeën om het studentenportal extra toegevoegde waarde te geven. Zo willen we in de nabije toekomst ook bijbanen, stages en startersfuncties aanbieden. Daar ligt ook het zwaartepunt van het businessmodel, naast advertising gaan bedrijven dus betalen om dergelijke vacatures te posten.'”

Wie maakt de site?

“Ik, Leon Bunnik, heb Stunda bedacht en vormgegeven, maar het portal wordt nu gezamenlijk geëxploiteerd met Microdesign. Stunda en Microdesign delen samen een kantoor in Scheveningen.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Leon Bunnik over Stunda.nl.