Gespot

Yippie!: Browser-plugin voor de laagste prijs per product

0

Yippie! is een nieuwe shop-assistant die ervoor zorgt dat je de laagste prijs voor een product krijgt. Zodra je online een product gaat kopen dat ergens anders op internet goedkoper is, geeft Yippie! een seintje. Met één klik is de consument bij het goedkopere product. Maurice Kroon, oprichter van Yippie!, vertelt.

Wat is het?

“Yippie! is een plug-in voor je browser. Je hoeft Yippie! maar één keer te downloaden. Vanaf dan gaat Yippie! voor je aan het werk. Terwijl jij online een product bekijkt, gaat Yippie! op zoek naar een betere prijs. Met een kort seintje laat hij je weten of je goed zit, of dat je geld kunt besparen door verder te klikken naar een andere webshop.”

Waarom dit initiatief?

“Het doel van Yippie! is jou als consument verzekeren van de beste deal, door inzicht te geven in de prijsverschillen die er op internet heersen. In november en december 2013 zochten Yippie!-gebruikers online 15.344 producten. Yippie! vond voor 10.634 producten een betere prijs. Die producten waren gemiddeld 8% goedkoper. Ik vind het gewoon zonde om meer voor een product te betalen dan nodig is. Onze gebruikers besparen nu geld zonder dat het ze enige moeite kost.”

Hoe werkt het?

“Het werkt heel makkelijk. Je shopt online zoals je gewoonlijk doet. Als er een betere deal is gevonden, krijg je een melding boven in je scherm. Je kunt dan doorklikken naar de beste deal.”

https://www.youtube.com/watch?v=Jf3VW0_Xm3c

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Yippie! herkent al 13 miljoen producten dankzij een partnership met 2100 webshops.”

Wie is er bij betrokken?

“Yippie! is opgericht door  mij en Péter Pál Koszta. Advies winnen we in van Marque Joosten, oprichter van Funda.”