Nieuws in een oogopslag

0

Dan Gillmor maakt in zijn eJournal melding van de beta-versie van “News Maps” van NewsIsFree. Deze services geeft voor verschillende thema’s nieuwsmappen. Iedere map is samengesteld uit een groot aantal artikelen en de artikelen worden gepresenteerd in de vorm van blokjes.


Ga je met de muis over het artikel, dan krijg je extra informatie over het artikel, als je vervolgens doorklikt kun je het complete artikel lezen. Aan de omvang en kleur van een blokje kun je de ouderdom en de populairiteit aflezen. Een interessante manier om in nog kortere tijd nog meer informatie tot je te nemen. Hoewel zeker nog niet definitief uitontwikkeld, toch zeker de moeite van het bekijken waard. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de rubrieken Top News, Entertainment en Technology News.