Re-launch Accenture BlogPodium

0

[[image:logoacc.jpg::right:1]]Het is een jaar geleden dat Accenture haar BlogPodium lanceerde, als een van de eerste grote Nederlandse adviesbureaus. Deze corporate weblog-portal geeft toegang tot dertien verschillende weblogs, geschreven door inmiddels meer dan 60 medewerkers uit de hele organisatie. Afgelopen weekend ging het vernieuwde Accenture BlogPodium live, met een sterkere focus op de eigen dienstverlening maar ook audio- en videomogelijkheden

Accenture wil met haar BlogPodium een kijkje in de keuken geven, zodat het reilen en zeilen van de organisatie wat tastbaarder wordt voor de buitenwereld. "De medewerkers worden geheel vrijgelaten in de wijze waarop ze hun blog gebruiken, zolang er maar een link bestaat met de werkzaamheden bij Accenture. Een voorwaarde voor deelname is wel dat de blogging policy gelezen en geaccepteerd wordt", aldus Jort Possel (online marketing manager bij Accenture).

Accenture Nederland was het eerste Accenture-land ter wereld waar met blogging werd gestart, inmiddels heeft dat voorbeeld ook elders in de wereld navolging gekregen (zie Accenture Blogs). Met het oog op constante innovatie was de unit Nederland toe aan vernieuwing. Afgelopen vrijdag rond 17.00 uur zag de nieuwe versie van BlogPodium het licht (zie ook Re-launch Accenture Blogpodium).

[[image:ac_loc074.jpg::center:1]]

Foto: Before go live – getting ready in the conference room

Nieuw is de sterkere focus op de diensten en oplossingen die Accenture biedt. Zo zijn daar bijvoorbeeld de nieuwe blogs Mr. Outsourcing', High Performance Marketing en High Performance Strategy, respectievelijk geschreven vanuit de eigen Outsourcing en CRM praktijk. Verder zal in de nabije toekomst de nieuwe Country Managing Director Accenture Nederland Anja Groenewoud haar eigen weblog gaan bijhouden. Haar voorganger Sander van ’t Noordende (hij is sinds 1 september jl. Group Chief Executive esources bij het Global Executive Leadershipteam) gaat uiteraard door met zijn populaire blog.

Daarnaast is er een aantal technische vernieuwingen doorgevoerd. De belangrijkste is wel dat men nu ook audio en video kan toevoegen. Voortaan zullen daarom steeds vaker verschillende posts niet in tekst, maar in beeld en/of geluid worden gepubliceerd. Maar centraal blijft toch staan dat executives op een andere manier naar voren komen dan via het gebruikelijke cv met foto. Ze laten ook zien wie ze zijn en hoe ze denken.

[[image:acc-home.jpg::center:1]]

Foto: Homepage nieuwe Accenture BlogPodium

Jort Possel vertelde vorige week op een bijeenkomst van ANP Perssupport dat reacties eerst goedgekeurd worden voordat ze geplaatst worden. In de praktijk wordt er vrijwel niet ingegrepen, in een enkel geval is er een klantnaam verwijderd en dat wordt dan ook duidelijk aangegeven. "BlogPodium biedt ons nu nog meer dan ooit de mogelijkheid de dialoog aan te gaan met de buitenwereld," aldus Jort.

Accenture laat wat mij betreft op deze manier duidelijk thought leadership zien. Hoewel het aantal geplaatste reacties op de blog nog beperkt is, groeit het aantal blogs en postings gestaag en – belangrijker nog – ik denk dat ze in de communicatie met markt (klanten en potentiële klanten), arbeidsmarkt (het podium lijkt me een prima wervingsinstrument, zie ook Fast Track waar nieuwe medewerkers bloggen) en maatschappij (bijvoorbeeld universiteiten en hogescholen) met het BlogPodium een sterke troef in handen hebben. Ik wens Jort en het hele Accenture-team veel succes toe!