How to

Marktplaats.nl & maps: slimme en risicovolle mashup?

0

bloggersbox1.jpgMarktplaats.nl introduceert een nieuwe manier om zoekresultaten op de grootste koop- en verkoopsite van Nederland te tonen. Het ‘kaartoverzicht’ geeft in één oogopslag weer waar producten en diensten worden aangeboden of gezocht. Gebruikers kunnen het kaartoverzicht op land-, provincie-, regio-, stad-, wijk- en straatniveau bekijken. Dit maakt het vinden en zoeken op Marktplaats.nl nog makkelijker. En dat heeft zo zijn voor- en nadelen…

“Met ruim 4 miljoen advertenties is er altijd wel iets bij je in de buurt te vinden”, vertelt Oscar Diele, marketing directeur eBay.nl en Marktplaats.nl. “Dat maakt kopen en verkopen niet alleen gemakkelijk maar ook vertrouwd. Met het kaartoverzicht kun je als gebruiker direct zien wat er in jouw wijk wordt aangeboden. Hierdoor wordt het handelen op Marktplaats.nl nog eenvoudiger en overzichtelijker.’

Marktplaats.nl

De advertenties worden door middel van iconen overzichtelijk op een kaart weergegeven. Ieder icoon staat voor een advertentie. Door met de muis over een icoon op de kaart te bewegen, wordt de foto, titel en prijs van de advertentie getoond. Wanneer een gebruiker hierop klikt, dan gaat hij/zij direct naar de advertentie. Standaard worden altijd de 100 laatst geplaatste advertenties op het kaartoverzicht weergegeven.

Marktplaats.nl

Gebruikers kunnen het kaartoverzicht op de volgende plaatsen op Marktplaats.nl raadplegen:

  • bovenaan de advertentielijst in een rubriek
  • bovenaan de advertentielijst met zoekresultaten
  • op de advertentiepagina

Kijk op Marktplaats.nl voor meer informatie over het kaartoverzicht. Als je benieuwd bent wat je buurman of buurvrouw te koop aanbiedt, vul dan hier je postcode in, waarna de advertenties op het kaartoverzicht op wijkniveau getoond worden.

Zonder meer een prachtig mashup die Marktplaats op deze manier introduceert! Al zal niet iedereen het prettig vinden dat zijn aanbod nu ook voor de directe buren zo gemakkelijk te vinden is. Ook het inbrekersgilde wordt op deze manier natuurlijk uitstekend gefaciliteerd. Het lijkt me goed gebruikers van Marktplaats.nl (nog eens) nadrukkelijk op deze risico’s te wijzen. Of ben ik te somber?