De CSN Conference – Where social networks meet business

0

“Er wordt gebannerd in Hyves, collega’s worden gestimuleerd om toch maar lid te worden van LinkedIn, maar al met al is het succesvol gebruik van social networks nog zeer beperkt en bestaat er veel koud water vrees. Dat is logisch, want social networking gaat over relaties en daar wil je voorzichtig mee zijn.” Zo schrijft Thijs Sprangers van KREM. Op 22 november organiseert KREM het eerste Nederlandse congres over Social Networking voor bedrijven.

Voor veel bedrijven is lukraak banneren op Hyves nog steeds de nieuwe manier om hun doelgroep te bereiken. Inmiddels is daarvan echter bekend dat dit niet werkt omdat je een nieuwe medium als social networking nog steeds gebruikt voor massa communicatie. En dit terwijl het zich juist uitermate leent voor een persoonlijke benadering.

masscom

Wat is er te doen?
In Nederland lopen wij niet bepaald achter op de rest van de wereld als het om Social Networking gaat. Zo heeft LinkedIn meer invloed op de zakenwereld in Nederland dan in Amerika en heeft Hyves meer dan 3 miljoen Nederlandse gebruikers. Om de kennis van experts op het gebied van social networking te delen met een breder publiek heeft KREM de Corporte Social Network Conference georganiseerd. Deze dag draait het om:

  • Hoe kun je succesvol zijn als organisatie in social networks?
  • Kun je een eigen social network opzetten?
  • Zijn social networks een hype of “here to stay?”
  • Wat verwachten experts aan ontwikkelingen op korte en langere termijn?

Dit en meer zal behandeld worden tijdens de CSN Conference. Het programma begint met een Keynote van Niels de Kind, businessmanager van Nieuw Bereik, de Telegraaf Media Groep. Hierna zal de conferentie zich in twee gedeeltes opsplitsen, en kunt u kiezen voor het Marketing of het Recruitment gedeelte.

Het Marketing programma
Sander Dullaart (Drs.), partner Favela Fabric
David Nieborg (Drs.), onderzoeker aan de UVA en oprichter Gamespace
Suzan Fluitman, Associate partner. KREM en Online Media Specialist

Het Recruitment programma
Geert-Jan Waasdorp, Directeur Intelligence Group
An De Jonghe, CEO Ulysses Consulting
Thijs Sprangers, Partner KREM

Tot slot komen beide partijen weer samen in een paneldiscusssie, met onder meer Bas van de Haterd (Van De Haterd Consultancy) en moderatie van Frederique de Jong (BNR Nieuwsradio).

Voor wie?
Het CNS Congres richt zich op de twee functiegebieden die binnen organisaties als eerste met social networks in aanraking zijn gekomen: recruiters en marketeers. Juist in deze groepen wordt al het nodige geëxperimenteerd met de bekende openbare social networks. Het is dus geen dag voor de early adoptors, maar juist voor hen die op tijd de (early) majority willen zijn.

En waar?
Het decor wordt gevormd door de Industriele Groote Club, netwerkplek bij uitstek van in het roemrijke Amsterdamse handelsverleden.

Meer informatie.
www.csnconference.nl
www.csnblog.nl
www.krem.nl