Gespot

Site gespot: Beursblik

0

Op Beursblik stellen beleggers zelf hun beurswebsite samen. Top of flop?

 

Waarom deze site?

“Een jaar of 2 geleden had een aantal frequente bezoekers van een beleggerswebsite een bijeenkomst om te inventariseren wat er beter kon. Toen vertelde iemand dat hij van een stuk of 5, 6 beleggingssites gebruik maakte om een compleet beeld te krijgen. Bijna alle andere aanwezigen meldden ook regelmatig van verschillende beleggerswebsites gebruik te maken. Sommigen hadden daar zelfs een paar extra beeldschermen voor geïnstalleerd! Dat moest anders kunnen! Het idee ontstond om een website te starten waarbij beleggers op 1 plek hun favoriete bronnen kunnen volgen zonder de verschillende websites telkens opnieuw te moeten scannen.”

Wat doet deze site?

Beursblik.nl biedt standaardinformatie die aangevuld kan worden met RSS-feeds van andere (beurs) websites zodat beleggers een beurswebsite op maat kunnen maken. Men heeft de mogelijkheid om blokken info weg te laten, toe te voegen, te verslepen en het aantal berichten in te stellen.

Beleggers maken dan ook onderdeel uit van de redactie die de inhoud van de standaard-startpagina bepalen (tot het moment dat een bezoeker een eigen pagina heeft samengesteld). Daarnaast beoordelen beleggers ook zelf de bronnen die als tips door bezoekers worden ingediend. Bezoekers, leden en beleggers worden ook continu betrokken bij de verdere ontwikkeling van de website. Bij het toevoegen van onderdelen is te zien welke informatie andere leden hebben toegevoegd en binnenkort ook welke onderdelen het beste gewaardeerd worden. Beleggers zetten elkaar zo op het goede spoor.”

Hoe werkt deze site?

“De standaardinfo zoals koersen (met achterliggende detailpagina’s), grafieken etc. is direct voor iedereen beschikbaar. Als je de website op maat wil maken, dan kan dat erg eenvoudig via klikken en slepen. Om te kunnen personaliseren is wel een gratis lidmaatschap nodig dat je eenvoudig online kan aanmaken.”

Wie maakt deze site?

Romijn Media in nauwe samenwerking met een groot aantal actieve beleggers. Oprichter Wilfred Romijn van Beursblik.nl is in het verleden ruim 5 jaar verantwoordelijk geweest voor beleggerswebsite EuroBench.com. Meer achtergronden over de site vind je op Oorsprong Beursblik.nl.