Gespot

Site gespot: Omroep.nl/testlab update

0

Nieuwe ontwikkelingen bij Omroep.nl in beeld

Wat is er veranderd aan Omroep.nl/testlab?
“Eigenlijk alles. Testlab is een site waar producten in bètafase gelanceerd en gedeeld worden met ons publiek. Wij vragen actief om feedback en nemen deze mee in de doorontwikkeling van onze producten. Daar worden ze uiteindelijk beter van.

Testlab was in eerste instantie een site waar wij alleen onze nieuwe embeddadble player onder de aandacht brachten. Nu is Testlab een echt laboratorium, waar meerdere producten in bètafase staan. Naast de embeddable player, staan op dit moment Señor ZapZap (een MSN bot) en een Uitzending Gemist iGoogle gadget in test.”

Waarom deze update van Omroep.nl/testlab?
“Deze update van Testlab stond al sinds de eerste versie in de planning. Vanuit Omroep.nl willen wij een plek creëren waar bezoekers hun gebruikerservaringen met ons delen. Wij geloven dat onze producten daar uiteindelijk beter van worden.”

Hoe werkt het testen op Omroep.nl/testlab?
“Bezoekers lezen op Testlab per product hoe het werkt. Per product is er ook een reactieformulier. Gebruikers installeren dan bijvoorbeeld de MSN bot en hebben tijdens het uitproberen allerlei vragen of willen graag hun ervaringen delen. Deze kunnen ze dan posten in het reactieformulier. Uiteraard gaan onze productleiders en productontwikkelaars ook zelf actief reageren op de site. Als we merken dat meerdere gebruikers behoefte hebben aan een bepaalde functionaliteit dan nemen wij dat mee in de ontwikkeling.”

Wat zijn de verdere plannen met Omroep.nl/testlab?
“In de toekomst zal het aantal functionaliteiten van Testlab uitgebreid worden. Een aantal ideeën waar wij nu over nadenken zijn onder andere: van Testlab een site maken waar alle omroepen hun innovatieve producten in een vroeg stadium kunnen lanceren. Op het moment staan er alleen producten van Omroep.nl op. En we willen data ter beschikking stellen voor het publiek, zodat zij zelf voor content van de publieke omroep nieuwe producten kunnen ontwikkelen. Oftewel: co-creation, zoals de BBC dat bijvoorbeeld al doet met Radiolabs.”

Frankwatching in gesprek met Gerald van der Wijngaart van Omroep.nl/testlab