Gespot

DeLaagsteRekening: persoonlijk telecomadvies:

0

logo-dlrDeLaagsteRekening analyseert jouw telefoonrekening, zodat je nooit meer te veel betaalt voor je abonnement.

Wat doet de site?

DeLaagsteRekening geeft je inzicht in jouw belgedrag. Op basis van een uitgebreide analyse van je belgedrag berekent de site welk mobiele telefoonabonnement het best bij jou past. Het switchen van een beter passend abonnement kan een besparing opleveren van wel 40%, in tijden als deze is dat niet mis.”

dlr

Waarom deze site?

“Ruim een jaar geleden liep mijn abonnement af en wilde ik graag een nieuw abonnement afsluiten. Nadat ik enkele uren besteed had aan het uitzoeken van mijn eigen belgedrag en het daarbij passende abonnement, werd het mij duidelijk dat geen mens dit perfect zou kunnen of willen doen. Daarop besloot ik te kijken of dit proces te automatiseren was. Van mijn toenmalige werkgever heb ik destijds de ruimte gekregen om dat te doen, en binnen enkele weken had ik een prototype dat mijn
rekening analyseerde en advies gaf.

Aangezien vrijwel iedereen in Nederland een mobieltje heeft en waarschijnlijk ook geen inzicht in hun belgedrag heeft, besloot ik door te zetten en mijn steentje bij te dragen aan het transparanter maken van de markt.”

Hoe werkt de site?

“Op DeLaagsteRekening kun je één of meerdere rekeningspecificaties van je eigen provider uploaden. Als je dit te veel werk vindt, dan kun je ook de inloggegevens van je provider invoeren zodat de site de rekeningspecificaties automatisch voor je ophaalt. Deze rekeningen worden dan meteen geanalyseerd. Hoeveel gesprekken vinden binnen de daluren plaats? Welke nummers bel je het meeste? Van welk netwerk zijn deze nummers?

dlr-persoonlijk-advies

Dit wordt overzichtelijk getoond aan de bezoeker zodat je weet waar je persoonlijke advies op gebaseerd is. Je hoeft verder niets meer te doen. De suggesties rollen er binnen enkele seconden uit. Als toegevoegde service kan je op zoek gaan naar aanbiedingen voor de abonnementen die het best bij jouw belgedrag passen.”

Wat zijn de facts?

“Op het moment worden voor de bezoeker 634 verschillende abonnementen vergeleken. Van ongeveer 500.000 telefoongesprekken is uitgerekend hoe duur ze zouden met elk van deze 634 abonnementen. Gemiddeld belt de Nederlander 2 minuten en 7 seconden per gesprek.”

Wie maakt de site?

“De site is grotendeels gemaakt door mijzelf, Harm Aarts. Ik heb links en rechts onmisbare hulp gekregen op het gebied van design en frontend werk. Momenteel ben ik gevestigd bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie in Utrecht en werk daar fulltime aan het succes van DeLaagsteRekening.”

Frankwatching in gesprek met Harm Aarts van DeLaagsteRekening.nl.

Wat is het?

Waarom dit initiatief?

Hoe werkt het?

Wat zijn de belangrijkste facts?

Wie is er bij betrokken?