Gespot

Goedenwel: Sociaal netwerk voor 55-plus

0

Goedenwel is een sociaal netwerk waar 55-plussers in contact kunnen komen met vrienden, oude bekenden of andere mensen met dezelfde interesse.

Wat doet de site?

Goedenwel is een sociaal netwerk voor actieve, ondernemende 55-plussers. Daarnaast bevat de website een aantal uitbreidingen specifiek gericht op de doelgroep. Een redactionele component, de mogelijkheid om vragen te stellen aan een uitgebreid expertpanel rondom verschillende thema’s, een vacatureoverzicht en de mogelijkheid om te ontspannen met games.”

Waarom deze site?

“Met Goedenwel wil Achmea iets terug doen voor de doelgroep in het algemeen, en haar verzekerden in het bijzonder (MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). De 3e levensfase, die volgens veel mensen start rond het 55e levensjaar, brengt een hoop nieuwe vragen met zich mee. Hoe lang wil ik nog werken, hoe is mijn pensioen geregeld, hoe blijf ik gezond, maar ook wat wil ik allemaal nog gaan doen, welke kansen wil ik nog benutten, welke droom wil ik nog realiseren?

Het bleek onbegonnen werk om een website te maken die al deze vragen kan beantwoorden. Achmea wil 55-plussers laten ervaren wat de kracht is van een online sociaal netwerk om kennis en ervaring met elkaar te delen. Daarnaast wil Goedenwel ook een platform zijn om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde interesse of passie delen. Kortom, terugblikken maar vooral ook vooruit kijken met de techniek van nu.

Het is een feit dat het aantal 55-plussers de komende jaren flink zal groeien. Er is inmiddels een aantal volwassen initiatieven in de markt zoals Plusonline, Vijftigplusser en Seniorennet. Maar er is nog geen (gebruiksvriendelijk) sociaal netwerk gericht op 55-plussers.”

Hoe werkt de site?

“De dagelijkse activiteit binnen het netwerk wordt getoond in de ‘heartbeat’, die is terug te vinden op de meeste pagina’s. De adviezen van de experts zijn toegankelijk (en deelbaar) voor alle gebruikers. Goedenwel is hiervoor samenwerkingen aangegaan met Rabobank, Actus Notarissen, Centraal Beheer, Pensioenkoers.nl, Seniorgroep, Agis en Achmea Health Centers.

Op functioneel gebied is er veel aandacht uitgegaan naar de gebruiksvriendelijkheid. Juist op dit punt laten andere initiatieven volgens ons mogelijkheden onbenut.”

Wat zijn de facts?

“Goedenwel is  op 6 februari 2009 gelanceerd en heeft op dit moment 50.000 unieke bezoekers per maand en 150.000 pageviews. De online campagne ¿waar o waar? is gestart om Goedenwel  als sociaal netwerk onder de aandacht te brengen. Er wordt invulling gegeven aan de belofte en daarmee ook de pay-off ‘Je vindt elkaar op Goedenwel’. Zo zoekt Paula een reu voor haar boxer Debbie en wil Bart Overschie graag zijn passie voor vuilnisbelt archeologie delen…..

Gebruikers worden via 6 verschillende oproepen op eenvoudige wijze meegenomen in het sociale-netwerk-gedeelte van de website. ”

Wie maakt de site?

“Goedenwel is een initiatief van Achmea. De realisatie en het beheer worden, in opdracht van Achmea Innovation Capital, uitgevoerd door Red Chocolate. De technische realisatie staat op naam van het Belgische One Agency. De campagne ¿waar o waar? is door Goedenwel ontwikkeld in samenwerking met Blutarsky.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Eduard Brenninkmeijer over Goedenwel.