Doe jezelf niets tekort met bonus.nl

0

Eens in de zoveel tijd komt er iets voorbij waarvan je denkt: waarom ben ik daar niet op gekomen? Iets waarvan je weet dat het een succes gaat worden. Dat gevoel had ik toen ik twee weken geleden aan tafel schoof bij de bedenkers van bonus.nl. Of ik even mee wilde denken over het e-mailmarketingprogramma, was de vraag. Nu vind ik dat altijd leuk. Maar als het dan ook nog eens over een uniek concept gaat en het wordt met veel passie gebracht, dan wordt het pas echt interessant.

Wat is bonus.nl?

Bonus.nl is in de eerste plaats een loterij waarbij je e-mailadres je lot is. Elke maand wordt,  helemaal officieel door de notaris natuurlijk, een trekking gedaan van twee letters. Leuk zo’n trekking natuurlijk, maar wat kun je winnen? Hier komt het unieke van dit concept naar voren.

bonus-homepageAffilliate marketing

Bonus.nl is naast een loterij simpelweg een affiliate marketing programma met een twist. Wat je namelijk moet doen om kans te maken op een prijs, is doorklikken via bonus.nl naar de e-commerce site. Je geeft op hotelbonus.nl bijvoorbeeld je e-mailadres op en klikt door naar www.booking.com. Of via bloemenbonus.nl ga je naar www.euroflorist.nl. Dan begint het bekende affiliate deuntje. Bij de webwinkel in kwestie wordt geregistreerd dat je via bonus.nl bent gekomen, en als je bestelt krijgt bonus.nl een bedrag uitgekeerd. En al die bedragen bij elkaar vormen het prijzengeld van de maandelijkse bonus.nl trekking.

Alles op een hoop

Bonus.nl gooit alles wat ze verdienen aan de doorkliks op een hoop en organiseert daarmee de bovengenoemde loterij. Je speelt met je e-mailadres en wel met de eerste twee letters van je e-mailadres. Wanneer de eerste letter overeenkomt krijg je 50% van je aankoopbedrag(en) in de in die maand teruggestort. Komen beide letters overeen met de trekking dan krijg je zelfs 100% terug.

Daarmee is ook gelijk de tagline ‘Doe jezelf niets tekort’, zeer sprekend. Het concept heeft voor mij een hoog postcodeloterij gevoel. Je buren zullen maar winnen en jij speelt niet mee. Datzelfde geldt hier. Even doorklikken via bonus.nl en misschien heb je je heerlijke vakantiereis wel helemaal gratis. Je zou jezelf tekort doen als je het niet deed!

Wie doen al mee?

Zo’n programma staat of valt natuurlijk met de partijen die meedoen. En dat zijn er direct al behoorlijk wat. En niet de minste: Booking.com, Elmar reizen, TNT Post, Dell en de Free Record Shop. Ze maken allemaal al deel uit van het bonus.nl concept. Daardoor wordt het voor consumenten interessant om toch even langs bonus.nl te gaan, voordat ze boeken. Of ze dat gaan doen, zal de toekomst uitwijzen natuurlijk.

bonus-webwinkels

Wat heeft dit met e-mailmarketing te maken?

Bijzonder feit van bonus.nl is dat je speelt met je e-mailadres en dat is het eerste raakpunt. Maar dat maakt het nog geen e-mailmarketing. Tijdens het proces van meedoen worden wel zeer veel e-mailadressen en permissie verzameld. Waar ik zo enthousiast van werd tijdens het gesprek, is dat de bedenkers bonus.nl heel graag vanuit de ontvanger willen denken. En dat is wat een e-mailmarketingprogramma succesvol maakt.

doejezelfdnietstekortDe contactmomenten die bonus.nl ter beschikking staan, zijn aanzienlijk. Allereerst is er natuurlijk de maandelijkse trekking. Een leuk moment met relevante en dus gewenste content. Maar daarnaast komen er wekelijkse of tweewekelijkse e-mails. De frequentie zal worden bepaald aan de hand van statistieken en redactionele capaciteit. De content van de e-mails moet in lijn liggen met de filosofie: “Doe jezelf niets tekort”. Daarom moet elk van de e-mails dus iets bieden, waardoor je in staat bent jezelf niets tekort te doen, lijkt me.

Als alles goed gaat, zal op deze manier een heel grote e-maildatabase ontstaan. Met een enorme potentie om profielen van de mensen die zich hebben ingeschreven op en uit te bouwen. Sowieso met de informatie over de boekingen die zijn gedaan, aankoopbedrag en tijdstip. Daardoor zijn RFM-analyses mogelijk. Daarnaast kunnen profielen worden opgebouwd en aangevuld door het gedrag dat de mensen vertonen in de e-mail en op de website. Maar als laatste toch vooral door mensen te vragen waar hun interesses liggen en op welke manier bonus.nl ze zo goed mogelijk kan bedienen.

Op die manier wordt een fantastische database opgebouwd die van enorme waarde zal zijn voor bonus.nl. Tenminste, mits ze daar goed mee zullen omgaan. Niet platbombarderen met aanbiedingen van alle aangesloten partijen dus. Niet vervelen met content waar mensen niet om zitten te springen. Maar door te proberen een band op te bouwen met de mensen achter de e-mailadressen.

Heel benieuwd

Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe het gaat lopen en ik geloof heilig in het concept, mits op de juiste manier ingevuld. Op dit moment staat het e-mailmarketingprogramma nog in de kinderschoenen, dus gun het nog een paar weken. Over een aantal maanden kom ik erop terug en kijken we of bonus.nl alle beloftes waarmaakt.