Innovatie

Rita Verdonk over Politiek 2.0

0

In dit eerste artikel van de nieuwe serie “Online sociale netwerken” een interview met Rita Verdonk. In april 2008 richtte zij “Trots op Nederland” op. De missie van deze nieuwe politieke beweging is om de kloof tussen de burgers en de politiek kleiner te maken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de nieuwe media. Door een profiel aan te maken kan men lid worden van de Trots op Nederland community en meedenken over politieke kwesties. Hoe gaat dit in zijn werk? En werkt het eigenlijk wel?

Hyves, Facebook, Twitter of LinkedIn, online sociale netwerken zijn niet meer weg te denken uit het huidige medialandschap. In vijf jaar tijd steeg het aantal gebruikers van online sociale netwerken enorm, met als gevolg dat ondertussen ruim 70% van de internettende Nederlanders ervoor gezwicht is. Reden genoeg om dit fenomeen eens nader te bekijken.

[vimeo width=”618″ height=”315″]https://www.vimeo.com/4609303[/vimeo]

Hoewel de partij in de peilingen momenteel maar één zetel groot is, is Verdonk ervan overtuigd dat de politieke 2.0-aanpak succesvol kan zijn. Dit heeft Barack Obama onlangs wel bewezen. “Ik denk wel eens dat Obama een aantal dingen van ons heeft afgekeken.”

Interview: Gijs Daemen (Merge Media)

Van Merge Media verscheen eerder al de serie ‘Hoe mediapartijen crossmediaal hun doelgroep bereiken’. Hierin waren interviews te zien met René van Rijckevorsel van Elsevier, Ad van der Ree van Kassa, Edwin Valent van de VARA’ en NCRV’s stand.nl. Eerder keken we in de serie ‘Hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap’ naar hoe Seniorweb, 50plusser.nl, Plus Online en Omroep Max ouderen bereiken. Tot slot keken we in de serie ‘Hoe bereik je jongeren in het medialandschap?’ naar hoe NCRV, MTV, Scholieren.com en FunX jongeren bereiken.