Innovatie

Elsevier: niet links, maar ook niet perse rechts

0

In de videoserie ‘Hoe mediapartijen crossmediaal hun doelgroep bereiken’ deze week een interview met René van Rijckevorsel, adjunct-hoofdredacteur van Elsevier. Hij praat over de plannen om meer met video te gaan doen en heeft ook een primeur: Elsevier heeft plannen om later dit jaar de website “in verdiepingen te gaan inrichten”.

Van de bezoeker zal worden gevraagd om zijn/haar gegevens achter te laten, om zo toegang te krijgen tot meer artikelen, blogs enz. Verder vertelt René over de conversie tussen het magazine en de website, de doelgroep en welke richting Elsevier opgaat om crossmedialer te worden. Video en videoblogs zullen hierin een (nog) grotere rol gaan spelen.

[vimeo width=”618″ height=”315″]https://www.vimeo.com/4488486[/vimeo]

Elsevier is 4,5 jaar geleden gestart met Elsevier online om  jongeren te bereiken. Via internet hoopt Elsevier de lezer ook naar de printtitel te halen.  René gaat ook in op de redactionele ontwikkelingen op het gebied van crossmedia.

Interview: Caroline Lichtenberg (Merge Media)

In de serie ‘Hoe mediapartijen crossmediaal hun doelgroep bereiken’ verschenen eerder de interviews met Ad van der Ree van Kassa, Edwin Valent van de VARA’ en NCRV’s stand.nl. Eerder keken we in de serie ‘Hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap’ naar hoe Seniorweb, 50plusser.nl, Plus Online en Omroep Max ouderen bereiken. Tot slot keken we in de serie ‘Hoe bereik je jongeren in het medialandschap?’ naar hoe NCRV, MTV, Scholieren.com en FunX jongeren bereiken.