Innovatie

Seniorweb: 50+ is nog steeds niet sexy

0

In het laatste interview van de serie: ‘Hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap?’ spreken we met Carola van den Berg over hoe Seniorweb ouderen wil bereiken. Carola is marketing en communicatiemanager bij Seniorweb, een organisatie die 50 plussers leert omgaan met de computer.

Websitebezoekers kunnen onder andere discussiëren met elkaar, adviezen uitwisselen en zelf onderwerpen aandragen. Per dag bezoeken meer dan 20.000 mensen de site en op meer dan 350 locaties in het land geven vrijwilligers (ook 50 plussers) les aan hun leeftijdsgenoten.

[vimeo]https://www.vimeo.com/4059191[/vimeo]

Een belangrijk concept achter Seniorweb is het werken met de drie elementen: leren, helpen, doen. Volgens Carola kun je ouderen veel leren, maar als je ze daarna niet ondersteunt en helpt, raak je ze snel kwijt. Ze zegt verder (net als eerder Tjangja Galdeij van Plus Magazine en Jan Slagter van Omroep Max) dat er een groot gebrek aan durf is onder marketeers om de 50 plus doelgroep te bereiken. De doelgroep wordt niet sexy genoeg bevonden en Carola wijt dit vooral aan gebrek aan kennis over de 50 plus markt. In het interview vertelt ze hier meer over.

Interview: Caroline Lichtenberg (Merge Media)

In de serie ‘Hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap’ verschenen eerder ook de interviews met 50plusser.nl, Plus Online en Omroep Max. Eerder keken we in de serie ‘Hoe bereik je jongeren in het medialandschap?’ naar hoe NCRV, MTV, Scholieren.com en FunX jongeren bereiken.