Innovatie

Kassa: “De boze buitenwereld van boefjes”

0

In de videoserie ‘Hoe mediapartijen crossmediaal hun doelgroep bereiken’ vertelde Edwin Valent eerder over de koers die de VARA opgaat op het gebied van Nieuwe Media. Deze week een interview met Ad van Ree, eindredacteur van Kassa. Kassa is een populair TV-programma,  een radioprogramma, een magazine, aanwezig op Teletekst, Hyves en Twitter en last but not least ook de grootste consumentensite van Nederland met zo’n 60.000 unieke bezoeker per dag.

Volgens Ad van Ree is de Nederlandse consument het slechtste af van Europa. Consumenteninformatie is daarom razend populair in Nederland, met name onder de doelgroep 50 plus. “Jongeren komen pas later in de boze buitenwereld van consumenten en boefjes, als ze hun rijbewijs halen, auto’s kopen etc. Kortom als ze te maken krijgen met zaken die te maken hebben met de consumentenwereld. Maar we zijn wel bezig om het segment tussen de 35 en 40 jaar binnen te halen en willen in de toekomst de hoeveelheid content uitbreiden.”

[vimeo width=”618″ height=”315″]https://www.vimeo.com/4375175[/vimeo]

Van Ree vertelt waarom de razend populaire rubriek ‘Vraag & Antwoord’ in het leven is geroepen en hoe een merken als (destijds) Orange en Vodafone daarin als eerste actief wilden en mochten zijn. Wat de bijdragen betreft staat de teller na 4,5 jaar nu op zo’n 360.000 en zijn er zo’n 100.000 mensen aangesloten bij de community. Ook gaat hij in op hoe Kassa crossmediaal werkt en op welke wijze er nog meer zal worden samengewerkt op crossmediaal gebied.

Interview: Caroline Lichtenberg (Merge Media)

In de serie ‘Hoe mediapartijen crossmediaal hun doelgroep bereiken’ verschenen eerder de interviews met Edwin Valent van de VARA’ en NCRV’s stand.nl. Eerder keken we in de serie ‘Hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap’ naar hoe Seniorweb, 50plusser.nl, Plus Online en Omroep Max ouderen bereiken. Tot slot keken we in de serie ‘Hoe bereik je jongeren in het medialandschap?’ naar hoe NCRV, MTV, Scholieren.com en FunX jongeren bereiken.