Video

Crossmediaal discussiëren met Stand.nl

0

Keken we in de serie  ‘Hoe bereik je ouderen in het medialandschap?’ en ‘Hoe bereik je jongeren in het medialandschap?’ de afgelopen weken naar hoe kanalen de ouderen en jongeren bereiken, vanaf vandaag kijken we naar mediapartijen die crossmediaal hun doelgroep bereiken. We trappen af met Stand.nl. Stand.nl confronteert dagelijks een gast met een actuele en prikkelende stelling en vraagt hem of haar om het eigen standpunt te verdedigen.

Luisteraars kunnen via de radio naar het discussieprogramma luisteren en via de telefoon reageren, maar ze kunnen Stand.nl ook via de sitevolgen en er kan uiteraard ook daar worden gereageerd. Via de peiling kan er voor of tegen de stelling worden gestemd en je kunt ook zelf je argumenten aandragen in het forum. Is Stand.nl dus een crossmediaal programma? We praten hierover met Bas Fels, eindredacteur van Stand.nl.

[vimeo width=”425″ height=”339″]https://www.vimeo.com/4146708[/vimeo]

Stand.nl is opgericht om mensen een kans te geven om over het nieuws van de dag te praten en er op te kunnen reageren. Volgens Bas Fels is het een crossmediaal concept omdat zowel de radio als de site elkaar op inhoud ondersteunen. Op de site kunnen mensen reageren op de stelling, hun mening weergeven en discussiëren over het nieuws.  Stand.nl radio heeft tussen de 200.000 en 300.000 luisteraars per dag, en gemiddeld 4.000 mensen stemmen dagelijks op de peiling via internet.

Interview: Caroline Lichtenberg (Merge Media)

Eerder keken we in de serie ‘Hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap’ naar hoe Seniorweb, 50plusser.nl, Plus Online en Omroep Max ouderen bereiken. In de serie ‘Hoe bereik je jongeren in het medialandschap?’ keken we naar hoe NCRV, MTV, Scholieren.com en FunX jongeren bereiken.