Innovatie

VARA: “Het is organisch crossmediaal geworden”

0

In de videoserie: ‘Hoe mediapartijen crossmediaal hun doelgroep bereiken’ dit keer een interview met Edwin Valent van de VARA. Zit het publiek te wachten op een ‘Kassa!’ magazine? En zou een magazine ook succesvol zijn voor het VARA programma ‘Pauw en Witteman’ of zoek je naar andere manieren om een zo’n groot mogelijk bereik te creëren binnen je doelgroep? Zoals door het gebruik van de mobiele telefoon.

Edwin Valent is Hoofd Nieuwe Media van de VARA en vertelt waarom bijvoorbeeld Pauw en Witteman een crossmediaal programma is en wat het doet als je een 5 minuten versie maakt en een widget en vodcast toevoegt. Voor wie geen genoeg kan krijgen van cabaret en andere humor is HumorTV onmisbaar. Via de site, via digitale tv en ’on demand’ kun je kijken en luisteren naar je favoriete komediant of cabaretier.

[vimeo width=”618″ height=”315″]https://www.vimeo.com/4244064[/vimeo]

Wat maakt Humor TV zo eigenzinnig? Wat maakt Pauw & Witteman crossmediaal? Is dit VARA-breed de manier waarop meer programma’s worden opgezet en uitgezonden? Op deze en andere vragen geeft Edwin Valent antwoord in dit interview.

Interview: Caroline Lichtenberg (Merge Media)

In de serie ‘Hoe mediapartijen crossmediaal hun doelgroep bereiken’ verscheen ook het interview met stand.nl. Eerder keken we in de serie ‘Hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap’ naar hoe Seniorweb, 50plusser.nl, Plus Online en Omroep Max ouderen bereiken. Tot slot keken we in de serie ‘Hoe bereik je jongeren in het medialandschap?’ naar hoe NCRV, MTV, Scholieren.com en FunX jongeren bereiken.